Hem Mat & Restaurang Många goda nyheter hos Smaka på Stockholm

Många goda nyheter hos Smaka på Stockholm

av Livets Goda

”Under de senaste åren har utbudet under Smaka på Stockholm utvecklats med helt nya deltagare. De består bland annat av gästspelande krögare från norr till söder vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Med publikrekord på över 350 000 besökare har matfestivalen blivit en av de största i världen. – Matintresset i Sverige är rekordstort och vi har sett en fantastisk utveckling av Stockholm som matstad under de 25 år som vi drivit evenemanget, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin. Genom Smaka på Stockholm skapar vi en mötesplats som är tillgänglig för alla med det bästa som det svenska köket har att erbjuda. Under var sin dag flyttar Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki in i den nya pop-up-krogen tillsammans med flera av Sveriges främsta kockar. Här serverar de sina signaturrätter och en mini-3-rätters-meny. Från Fäviken i Jämtland gästspelar Magnus Nilsson med sin välkända Korvkiosk från Åre. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh tar med sina specialrätter från Sjömagasinet i Göteborg för ett gästspel i huvudstaden. En stor nyhet för året är öppnandet av ett nytt salutorg med matupplevelser från hela Sverige. Här samlas 30 av landets bästa bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet, samt över 40 mathantverkare som förädlar de främsta svenska råvarorna. Hos mathanverkarna kan besökare få smaka på allt från ost, charkuterier, must och saft, samt köpa med sig produkterna hem. I samarbete med intresseorganisationen Gastronomiska Samtal och dess kreativa ledare Hans Naess kommer respektive dags pop-up-kock leda ett ”Matbord” med aktuella diskussioner. Kocken, med gäster, kommer beskriva sin syn på mat och utveckling samtidigt som det serveras smakprover i linje med temat. I Culinary Theatre erbjuds möjlighet att grilla olika utvalda köttdetaljer liksom vegetariska alternativ under ledning av välkända kockar. De dagliga kockduellerna från Stora scenen leds av Lisa Lemke. – Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin. Under fem dagar ges unika möjligheter att uppleva det bästa av kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, få inspiration och gå kurser, njuta av smakprover från Stockholms bästa restauranger och food trucks – och naturligtvis ha trevligt tillsammans och lyssna på bra musik. För mer information vänligen besök: smakapastockholm.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING