Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Marbella Club – En tidlös ikon firar 70 år och expanderar

Marbella Club – En tidlös ikon firar 70 år och expanderar

av Livets Goda

Marbella Club på Spaniens solkust firar en historisk milstolpe i år och utvidgar med Finca Ana Marìa. Hotellet, grundat 1954 av prins Alfonso von Hohenlohe, aristokrat och affärsman, har sedan dess varit en destination för glamour och exklusivitet. Hotellets halvsvenska ägare Jennica Arazi, kommer under jubileumsåret att bjuda på en variation av olika evenemang som hyllar hotellets arv och speglar dess hörnpelare: gastronomi, kultur och konst, hållbarhet och välbefinnande.

Sedan öppningen 1954 har Marbella Club varit en dold pärla för celebriteter och kungligheter och blivit en världsberömd destination för sofistikerad lyx och charm, och en av Europas mest eftertraktade tillflyktsorter. Inbäddat längs den vackra  Medelhavskusten lockar hotellet med sina exklusiva boenden, grönskande trädgårdar, prisbelönta restauranger samt avkopplande Thalasso spa med skräddarsydda behandlingar och inomhuspool med havsvattnets positiva effekter. Allt garanterar oförglömliga stunder året runt.

För att markera sina sju decennier bjuds gäster in för att ta del av Marbella Clubs unika värld under hela året. Jubileumsfirandet tar plats i hela hotellet inkluderat den nyförvärvade delen – Finca Ana María, 50 000 kvm mark, intill huvudbyggnaden – med scenisk utsikt över Medelhavet och det majestätiska Conchaberget.

Finca Ana María, tidigare ett hem för familjen von Bismarck som stod värd för Marbellas jetsetscen med framstående vänner, familj och grannar däribland familjen Hohenlohe, kommer att förvandlas till en oas för holistiskt välbefinnande
under de kommande fem åren medan hotellets hållbara expansionsplaner slutförs. Expansionsprojektet bygger vidare på hotellets rika trädgårdsarv, och bevarandet är en hyllning till prins Alfonsos kärlek för botanik. Ett samarbete har inletts med Louis Albert de Broglie, grundare och ägare av franska Deyrolle, en institution inom naturvetenskap och pedagogik. Syftet med femårsprojektet är att bevara och utvidga prins Alfonsos ursprungliga trädgårdar vid Finca Ana María och skapa ett levande ekosystem med flera attraktioner, bland annat en köksträdgård med över 100 historiska tomatsorter, ett berättande träd, ett kuriosakabinett, glampingupplevelser samt en naturlig labyrint av akacior och mycket mer.

Ägarinnan, Jennica Arazi, har personligen kurerat 70-årsjubileet, som visar på utveckling in i en ny era samtidigt som man håller fast vid arv, tradition och kärnvärden. Jennica berättar:

– Den 70-åriga milstolpen symboliserar Marbella Clubs historiska decennier då vi har fått en unik möjlighet att ge kontinuitet till hotellets sanna lyx – dess rika trädgårdsekosystem. Costa del Sol har ett brett utbud av historia, kultur och vacker natur. Med solsäkra somrar och milda vintrar, stränder, pittoreska byar och stadsliv lockar destinationen besökare från hela världen. Från de smala, slingrande gatorna och de vitkalkade byggnaderna i Marbella till de historiska gränderna i Málaga har regionen något att erbjuda alla. Cirka 300 000 skandinaver väljer att besöka Costa del Sol varje år under  sommarmånaderna. Marbella Clubs jubileumsfestligheter fortsätter under hela året. Bokförlaget Assouline öppnade under jubileumshelgen en pop up-butik som håller öppet hela sommaren. Här finns ett kurerat urval destinationsböcker, bland annat en ny unik coffee table-bok ’Marbella Sol’ om magnifika Marbella. Närmast på agendan står invigningen av Finca Ana María i maj med ’Garden Games’ och högtidshelgen San Juan som firas med en festival för holistiskt välbefinnande i juni. Under sommaren förvandlas även ett växthus till parfymeri, signerat det spanska modevarumärket Loewe, vid Finca Ana Marías entré för att fira öppningen av Loewes butik på resortet. Sommaren på Marbella Club avslutas med en magisk utomhuskonsert vid havet. Marbella Club fortsätter passionerat sin sju decennier långa resa med att föra vidare sitt arv
och tradition av elegans och service.

Datum för jubileumsårets festligheter:
26-28 april: Klubbhusfirande
17-19 maj: Invigning av Finca Ana María
22-24 juni: San Juan Wellbeing Festival
Juli och augusti: LOEWE Programmering och kulinariska upplevelser med Deyrolle
September: Konsert
Oktober: Summit på temat ”hållbarhet”
Läs mer om Marbella Club

 

RELATERAD LÄSNING