Hem Whisky & Bourbon Här är Mariestads senaste specialutgåva – en Strong Ale, som är alkoholfri

Här är Mariestads senaste specialutgåva – en Strong Ale, som är alkoholfri

av Livets Goda

Richard Bengtsson har för hösten 2018 framställt en helt unik ölbrygd. Med inspiration från en ölsort med mycket hög alkoholhalt, en strong ale, har han skapat en smakfull och fyllig alkoholfri hantverksöl. Något som få har lyckats med tidigare. Resultatet är Mariestads Strong Ale Alkoholfri.

– Jag inspireras av hur samhället utvecklas och det är spännande att se att allt fler väljer alkoholfritt. Därför vill jag kunna erbjuda en ordentligt smakrik öl i den alkoholfria kategorin, säger Richard Bengtsson, bryggmästare på Spendrups Bryggerier.

Mariestads Strong Ale är en kraftfull alkoholfri öl som bryggs i klassisk ale-tradition. Efter fyra veckors lagring har brygden uppnått sin fulla kraft och balanserade beska. Den hettas då varsamt upp i vacuum till 42 grader för att destillera bort alkoholen.

– Den som vet något om bryggkonst vet att det är snudd på omöjligt att göra en stark ale, med 0,5% alkohol. Men jag backar aldrig för en utmaning. Resultatet sätter en helt ny standard för alkoholfritt. Mariestads Strong Ale är för den moderna livsnjutaren, säger Richard Bengtsson.

Thomas Sjögren, Årets Kock-vinnare 2015 och senast vinnare i TV4’s program ”Kockarnas Kamp”, har smakat ölen och lagat mat som passar till brygden.

– Mariestads alkoholfria Strong Ale passar utmärkt till vår svenska husmanskost. Mustiga kötträtter med sötma från våra härliga rotfrukter blir en utmärkt kombination. Prova den även gärna efter maten till lite mörkare choklad eller någon av våra svenska lagrade hårdostar., säger Thomas Sjögren.

Ölen innehåller Melanoidinmalt som, samt maltsorterna Pilsner, Münchner och Karamell. Ölen är bryggd på humlesorterna Magnum och Cascade.

Försäljning på Systembolaget från den 1 december
Mariestads Strong Ale Alkoholfri kommer i en begränsad upplaga, och varje flaska innehåller 75 centiliter. Den 1 december finns Mariestads Strong Ale Alkoholfri (69 kr) tillgänglig på välsorterade Systembolag. 

Mariestads Strong Ale Alkoholfri
Rek pris: 69 SEK
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 0,5 %
Antal flaskor: 10 000
Lanseringsdag: 1 dec på Systembolaget
Artikelnummer: 1944

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING