Hem Mat & Restaurang Mario E. Moroni tillträder som krögare på exklusiva La Tour och Le Bar

Mario E. Moroni tillträder som krögare på exklusiva La Tour och Le Bar

av Livets Goda

Sedan 2020 har krögaren och entreprenören Pontus Frithiof drivit den hyllade power diningrestaurangen La Tour i DN-huset tillsammans med kompanjonen och delägaren Mario E. Moroni. Restaurangen erbjuder gästerna oförglömliga gastronomiska upplevelser, och så sent som förra året öppnade high end-baren Le Bar i anknytning till restaurangen. Från och med 1 maj tillträder Mario som krögare och ska på heltid vara på plats, stötta teamet och vidareutveckla koncept.  

Mario E. Moroni

Mario E. Moroni började sin resa hos Pontus Frithiof som sommelier på Pontus in the Green House för snart 25 år sedan. Sedan dess har radarparet varit med om mycket och startat många verksamheter tillsammans, så som Pontus på Brunnsgatan, Pontus in the Air och American Express Lounge på Arlanda terminal 5, Pontus! i Sälen och Mondo på Hundfjället m.fl. Framgångarna grundar sig i uthållighet och lojalitet och inte minst duons känsla för kvalitet. Mario är sedan några år tillbaka delägare i bolaget och representerar en stor del av företagets DNA.

Jag är väldigt glad och stolt över att Mario tillträder som krögare och tar ett helhetsansvar över La Tour. Med Marios yrkes- och hantverksskicklighet ska han tillsammans med vårt fantastiska team, med Robert Rijns, källarmästare, och Juva Issadi, köksmästare i spetsen, ytterligare stärka upplevelsen för våra gäster och se till att vi blir ännu bättre, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

La Tour har sedan starten hyllats och fått många fina recensioner och omdömen. I slutet av förra året utsågs La Tour till Sveriges tredje bästa restaurang av Livets Goda och tilldelades i år en topplacering, plats sju av landets alla restauranger, av den nyinstiftade restaurangguiden Falstaff.

Jag ser mycket fram emot att få kliva in och lägga mer fokus och energi på att utveckla koncept och vara en aktiv del av verksamheten.  La Tour är vår gemensamma dröm om en power dining-upplevelse som inte liknar något annat, och som vi vill placera som en av de absoluta topprestaurangerna i Sverige. Vi arbetar ständigt med att förfina konceptet och det ska vi fortsätta med, säger Mario E. Moroni, krögare och delägare La Tour by Pontus Frithiof.

På bild: Pontus Frithiof och Mario E. Moroni, foto DubbelW.

RELATERAD LÄSNING