Hem NyheterVinnyhet Marqués de Cáceres firar 25 år på Systembolagets hyllor

Marqués de Cáceres firar 25 år på Systembolagets hyllor

av Livets Goda

Det är med glädje som Domaine Wines firar att Marqués de Cáceres Crianza har funnits på Systembolagets hyllor i hela 25 år! Detta firande markerar inte bara ett kvartssekel av framgång för detta ikoniska vin, utan är även en hyllning till den moderna Rioja-stilen. 

Marqués de Cáceres Crianza har varit en del av Domaine Wines portfölj sedan starten 1998 och har sen dess blivit ett av deras mest framgångsrika viner. Vingården säljer vin till över 130 länder och vingården har utsetts till ”The Most Powerful Brand from Spain in the World” av Wine Intelligence.

Grundat i 1970 i Rioja Alta av Enrique Forner introducerade Marqués de Cáceres en rad banbrytande förändringar i vinmakningen, inspirerad av sin tid i Bordeaux. Nya innovativa tekniker, inklusive längre skalkontakt, användningen av franska ekfat och längre lagringstid i flaskan, banade vägen för vad vi idag kallar för ”modern rioja”. Denna stil, skapad av Marqués de Cáceres, blev en ny standard för vinproduktionen i regionen och blev startskottet för moderniseringen av Riojas vinindustri. Vingården drivs idag av dottern Cristina Forner med en livsfilosofi som innebär att viner ska avnjutas på egna villkor.

Ett hållbart val
Hållbarhetssträvan är en central del av verksamheten – genom deltagandet i programmet Sustainable Wineries for Climate Protection (SWfCP) strävar producenten efter att kombinera hållbarhet och etiska krav i produktionen.

Det är ett privilegium att få arbeta med en av de få spanska vinproducenterna som uppfyller dessa strikta kriterier och vi ser detta som en viktig del av vårt åtagande för en mer hållbar framtid, i enlighet med FN:s mål för hållbar utveckling, säger Johanna Ekbrant, Domaine Wines.

Vinmakaren som heter Fernando Costa berättar att vinet är en stil som många gillar. “Den som söker ett fruktig rött med ekfatskaraktär hittar det i Marqués de Cáceres Crianza, perfekt balanserat och utan att vare sig frukt eller ekfat tar överhand.” Vinet är gjort på druvor som handplockats och i vineriet använder man både toppmodern utrustning samt traditionella och innovativa metoder för att göra vin hos Marqués de Cáceres.

Produktfakta:
Marqués de Cáceres Crianza
Art nr: 2734
Pris: 99 kr

RELATERAD LÄSNING