Martell VSOP Red Barrel

Livets Goda 11 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en ny cognac från Frankrikes äldsta cognachus. Cognacen lagras på speciella ekfat, vilket ger den dess karaktäristiska röda färg, passande nu när julen står för dörren.

I över 300 år, ända sedan 1715, har det välkända cognachuset Martell producerat och exporterat cognac över hela världen. Det anrika arvet har gett dem en innovativ förmåga att skapa överraskande och unika produkter, vilket gjort dem internationellt kända. Nu, lagom till jul, lanseras Martell VSOP Red Barrel – en cognac som lagras på ett alldeles särskilt sätt.

Martell VSOP Red Barrel lagras på äldre, sällsynta ekfat. Ekfatens ålder och lagringsegenskaper ger en röd nyans och karaktär till cognacen. 

- Tack vare sina innovationer har Martell lyckats förnya det sätt som man njuter av cognac på. Nu dricker man den inte bara som en traditionell avec, utan även till mat eller i cocktails. En perfekt juldrink är, till exempel, en av våra signaturdrinkar ”Le Voyage des Amants”. Det är en frisk long drink som får ett härligt djup från rooibos-te och ett friskt sting från ginger ale, säger Marina Misisca, Brand Manager för French Portfolio på Pernod Ricard Sverige.

Martell VSOP Red Barrel är en traditionsenlig Martellcognac som finns att beställa på Systembolagets beställningssortiment från och med den 12 december, pris 699 kronor.

LE VOYAGE DES AMANTS
50 ml Martell VSOP Red Barrel 
50 ml kallt rooibos te 
50 ml Ginger Ale eller Ginger Beer

Fyll ett highballglas med is och häll sedan i de övriga ingredienserna. Blanda och garnera med ett färsksnittat apelsinskal.

Martell VSOP Red Barrel
Nummer Systembolaget: 81506
Alkoholhalt: 40%
Pris: 699 kr för 70 cl

Ge bort en prenumeration på Whisky & Bourbon i julklapp

En prenumeration på Whisky & Bourbon kostar 100 kr/ år och innehåller 4 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet