Martell VSOP Red Barrel

Livets Goda 11 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en ny cognac från Frankrikes äldsta cognachus. Cognacen lagras på speciella ekfat, vilket ger den dess karaktäristiska röda färg, passande nu när julen står för dörren.

I över 300 år, ända sedan 1715, har det välkända cognachuset Martell producerat och exporterat cognac över hela världen. Det anrika arvet har gett dem en innovativ förmåga att skapa överraskande och unika produkter, vilket gjort dem internationellt kända. Nu, lagom till jul, lanseras Martell VSOP Red Barrel – en cognac som lagras på ett alldeles särskilt sätt.

Martell VSOP Red Barrel lagras på äldre, sällsynta ekfat. Ekfatens ålder och lagringsegenskaper ger en röd nyans och karaktär till cognacen. 

- Tack vare sina innovationer har Martell lyckats förnya det sätt som man njuter av cognac på. Nu dricker man den inte bara som en traditionell avec, utan även till mat eller i cocktails. En perfekt juldrink är, till exempel, en av våra signaturdrinkar ”Le Voyage des Amants”. Det är en frisk long drink som får ett härligt djup från rooibos-te och ett friskt sting från ginger ale, säger Marina Misisca, Brand Manager för French Portfolio på Pernod Ricard Sverige.

Martell VSOP Red Barrel är en traditionsenlig Martellcognac som finns att beställa på Systembolagets beställningssortiment från och med den 12 december, pris 699 kronor.

LE VOYAGE DES AMANTS
50 ml Martell VSOP Red Barrel 
50 ml kallt rooibos te 
50 ml Ginger Ale eller Ginger Beer

Fyll ett highballglas med is och häll sedan i de övriga ingredienserna. Blanda och garnera med ett färsksnittat apelsinskal.

Martell VSOP Red Barrel
Nummer Systembolaget: 81506
Alkoholhalt: 40%
Pris: 699 kr för 70 cl

Ge bort en prenumeration på Whisky & Bourbon i julklapp

En prenumeration på Whisky & Bourbon kostar 100 kr/ år och innehåller 4 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet