Hem NyheterVinnyhet Masseria Li Veli Askos Verdeca 2019 – lansering i begränsat antal om endast 1000 flaskor

Masseria Li Veli Askos Verdeca 2019 – lansering i begränsat antal om endast 1000 flaskor

av Livets Goda

Förra årets lansering om 600 flaskor sålde slut på en dag. Nu, den 26 februari kl 10, släpps 1 000 flaskor Askos Verdeca i årgång, 2019, som dessutom fått högsta betyg i vinbibeln Gambero Rosso – för 4:e året i rad! 

Lanseringen är signerad den hyllade Apulien-producenten Masseria Li Veli. Vinproducenten har utsetts till en av Italiens 100 bästa vinproducenter av ”Wine Spectator”.

– Masseria Li Velis Askos Verdeca 2019 har för fjärde året i rad fått tre glas, 3 bicchieri, i Gambero Rosso. Så det är otroligt glädjande att vi lyckats få 1 000 flaskor till Sverige. Förra året lanserade vi 600 flaskor och de sålde slut på en dag! Det här är ett stort vin och till ett mycket bra pris för denna höga kvalitet. Vinets härliga rondör och fräscha frukt inbäddad i en härligt frisk syra är något som jag verkligen vill att så många vinentusiaster som möjligt ska få njuta av! Säger Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

Masseria Li Veli har totalt 33 hektar vinodlingar på den frodiga och soliga Salentoslätten i den sydöstra delen av regionen Apulien, mellan Joniska havet i väster och Adriatiska havet i öster. Druvan Verdeca är en antik och näst intill bortglömd juvel bland druvorna i detta område.

Till just detta vin kommer druvorna från Locorotondo och Martina Franca, appellation Valle d´Itria IGT, och odlingarna är östligt belägna 400 meter över havet. Vinstockarna växer på låga, Apulientypiska spaljéer i en jordmån på kalkrik jord. Druvorna skördas för hand och hålls sedan väl kylda och pressas svala för att försäkra dess unika aromer bibehålls. Alkoholjäsning sker vid 16 grader på rostfria ståltankar. Efter det lagras det på ståltank i 3 månader.

Askos Verdeca 2019
1 000 flaskor lanseras i Systembolagets beställningsortiment den 26/2.
Pris: 169 kr // Artikelnr: 75775
Producent: Masseria Li Veli
Ursprung: Apulien, Italien.
Druvor: 100% Verdeca

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING