Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Master Origins El Salvador – ett kaffe från vulkanens fot

Master Origins El Salvador – ett kaffe från vulkanens fot

av Livets Goda

Nespresso fortsätter att utöka sin kaffeserie Master Origins och lanserar nu Master Origins El Salvador. Ett kaffe gjort på Arabicabönor odlade under trädens skugga vid en aktiv vulkan, vilket ger en mild kopp med toner av söta kex och fruktig sylt. Master Origins är en samling kaffesorter som anammar olika produktionsmetoder från hela världen för att utforska lokala smaksensationer.

För Master Origins El Salvador har Nespresso använt Arabicabönor som odlas längs den aktiva vulkanen Santa Ana, en ideal plats för kaffeodling. Lokala kaffebönder har under lång tid bemästrat en tidskrävande metod som ger djup till kaffet. Med noggrann uppmärksamhet justerar bönderna mängden sött fruktkött som finns kvar på de torkade bären, vilket ger en tydlig syltliknande sötma och adderar en komplex smak. Den särskilda produktionsmetoden har gjort El Salvador till en stigande stjärna bland kaffekonnässörer.

– Med Master Origins El Salvador får vi chansen att upptäcka ännu ett kaffe med sin unika lokala prägel. Vårt mål är att alltid utforska och utöka variationen av smakprofiler så att alla kan hitta sin favorit och Master Origins gör det möjligt för oss att erbjuda kaffeblandningar som annars är svåra att ta del av, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

För lokal kaffeproduktion
För att främja den lokala kaffeproduktionen i El Salvador har Nespresso etablerat hållbarhetsprogrammet Nespresso AAA Sustainable Quality Program. Programmet lanserades 2003 i samarbete med organisationen The Rainforest Alliance och hjälper till att förbättra skördarnas avkastning och kvalitet, samtidigt som det skyddar miljön och förbättrar försörjningen för bönder och deras samhällen. I regionen innefattar även programmet kaffeproduktion i grannländerna Guatemala och Honduras.

Oförglömlig smak, skapad med omtanke
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium, det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och hålla det färskt samtidigt som det är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Master Origins El Salvador finns att köpa från mitten av september till en kostnad av 86,90 SEK i Nespressos Boutiques samt på www.nespresso.com/se.

RELATERAD LÄSNING