Mästerkocken Leif Mannerström lanserar eget vin inför sommaren

Livets Goda 20 May, 2019
Vin Leif Mannerström är känd både som domare i TV-programmet Mästerkocken och som kokboksförfattare samt är en av Sveriges absolut främsta och mest folkkära kockar någonsin. Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin Göteborgskrog i imponerande 10 år. Han har även fått medalj av kungen för sina gärningar för Svensk gastronomi. Så att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift då det har varit en röd tråd och självklarhet under hela hans karriär.

Därför är det extra spännande när Leif nu lanserar ett vitt vin i eget namn producerat på den klassiska druvan sauvignon blanc. Vinet kommer naturligtvis från Frankrike som är Leifs favoritland samt stora inspirationskälla när det gäller både mat och vin.

– Min tanke med vinet är att det skall vara ett mycket seriöst men samtidigt ett tillgängligt vin för alla tillfällen som alla skall ha råd att köpa, säger Leif. Det är ett synnerligen friskt och fruktigt vin med smak och doft av citrus, päron och svartvinbärsblad. En Sauvignon blanc helt i min smak som även är ett utmärkt vin till fisk och skaldjur men även ett utsökt bersåvin att servera som fördrink innan middagen. Ett perfekt mingelvin med sin friskhet och aromatiska inslag. Jag är väldigt nöjd med resultatet på alla sätt.

Niklas Viderud som jobbar på importören Urban Wines som distribuerar vinet säger så här:
– Att samarbeta med Leif Mannerström har varit en häftig resa där vi ständigt blivit påminda om hans höga kvalitetstänkande samt pricksäkerhet när det gäller smaker. Inget har lämnats åt slumpen från Leifs sida vilket tydligt visat att ”gammal är äldst. Att vinet är från skörden 2018 som klassas som en av de bästa årgångarna på många år i Frankrike är alltså ingen tillfällighet, tvärtom. Han har varit delaktig i hela processen på ett mycket professionellt och ödmjukt sätt och är med sin historia en fantastiskt värdig avsändare av ett eget vin. 

– Nu har jag ju inte gjort det här vinet helt själv och då hade det säkerligen inte alls varit så lyckat. Det jag har gjort är att jag på ett tidigt stadium, i vinsmakningsprocessen fått vara delaktig och sätta min egen prägel och på så sätt få ett vin precis som jag vill att det skall smaka. Lite som att få en fin bit torsk levererad och sedan förädla, tillaga och skapa en härlig och god varmrätt för att förklara det ur en kocks perspektiv!

Livets Goda om Leif Mannerström Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc tydlig med toner av fläder, krusbärsblad, citrus, äpple och örter tillsammans med blommiga inslag. Krispig frukt med viss rondör och ett piggt citrusinslag. Gör ingen vän av druvan besviken. 87 LGP

Leif Mannerström Sauvignon Blanc lanseras den 24:e maj i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla Systembolagsbutiker och utlämningsställen i hela landet. Leveranstid är cirka åtta dagar.

Leif Mannerström Sauvignon Blanc
Artnr: 70248
Årgång: 2018
Ursprung: Frankrike
Pris: 99 kr
Alk %: 12
Importör: Urban Wines


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet