Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Livets Goda 14 Aug, 2019
Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda sig och att i förväg laga mat för flera dagar. I boken Veckans mat på 2H ger Keda Black effektiva och goda prep-recept för 13 veckor. Hon visar hur man genom att tillbringa cirka två timmar i köket på söndagen därmed gjort så man bara behöver spendera 10 minuter i köket resten av veckans kvällar.

— I den här boken har vi valt att gynna ett mycket enkelt kök. Genom att förbereda kan du rationalisera köksarbetet och använda maximalt färska råvaror som du förbereder på söndagen och därigenom lätt kan laga till under den kommande veckan. På så sätt kan du bland annat äta sundare och undvika tillsatser och socker som ingår i färdigköpta rätter, säger Keda Black.

Batch Cooking, också känt som Prepping, är lösningen på en av våra mest tidsödande vardagssysslor, matlagningen - utan att ta bort det roliga och hälsosamma. Med kompletta inköpslistor och enkla steg-för-steg instruktioner kan man förbereda 5 rätter för den kommande veckan under en kort stunds kökstid på helgen. Det gör vardagen enklare, minskar matsvinnet och frigör tid för annat. Boken innehåller 5-dagars menyer för 13 veckor och med den kan man säkra hösten matsedel.

— För att underlätta för läsaren att preppa, hittar man i boken inköpslistorna för alla de olika recepten som vi presenterar. Därigenom kan man själv välja olika kombinationer och komponera sitt eget veckoschema, fortsätter Keda Black.

Keda Black har länge jobbat som matjournalist för olika tidningar bland andra Savours och Woman Magazine. Född i Zambia med en rad nationaliteter och kulturer i släkten för hon in influenser från många håll i sin matlagning. Hennes kokböcker är nytänkande och enkla att följa.

Boken utkommer den 14 augusti 2019.


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet