Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Matboom i Kista Galleria: förstärker med tre nya matställen

Matboom i Kista Galleria: förstärker med tre nya matställen

av Christoffer Enquist

Fler matställen med orientaliska och svenska smaker. Det är profilen när Kista Galleria i vår breddar utbudet med premiumcaféerna Simit Sarayi och Lilleputt samt restaurangen Midan. Nu står det även klart att den japanska butikskedjan Asari är i startgropen att öppna en av sina första butiker i Sverige i Kista Galleria.

Kista Fotograf: Martin Källqvist

– Nykomlingarna stärker gallerians roll som en levande och kontrastrik mötesplats med ett stort utbud av upplevelser inom mat och umgänge i en skön miljö, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon.

Simit Sarayi är en internationell café- och bagerikedja som serverar turkiska bagels, orientaliska sötsaker och bred cafémeny. Ett nytt cafékoncept har också premiär under våren. Det är Lilleputt som kommer att bjuda på traditionell svensk fikaupplevelse och servera konstfärdigt utformade tårtor och bakelser med fokus på smak, design och kvalitet. Lilleputt kommer att öppna två enheter, varav en större butik i affärsgången och en mindre del som kommer att heta Swedish fika, med placering i restaurangtorget.

I vår får även Kista Gallerias restaurangtorg ett tillskott med Midan som kommer att servera autentisk fastfood från Mellanöstern.

– Kista Galleria är en av de mest kända galleriorna i Sverige och en plats där vi tror att vårt koncept kommer att tas väl emot. Vi vill erbjuda matupplevelser som får gästerna att stanna längre, berättar Sam Shoubaki, en av Midans ägare. Våra signaturrätter såsom Shawerma på kyckling och kalvfiléspett har en given plats på menyn. Därtill kommer vi att erbjuda färska efterrätter med orientalisk touch.

Nya japanska Asari klev in i Sverige för första gången förra året. Nu öppnar Asari i Kista Galleria med ett stort sortiment produkter av japansk design, bland annat rispapperslampor, tygkassar, tavlor, muggar, hårtillbehör, spel, solglasögon, smycken, leksaker och mycket mer.

– Sammantaget ser vi väldigt positivt på 2020. Intresset för gallerian är stort och besöksflödena ökar. Vi ser fram emot att fira invigningen av det nyrenoverade restaurangtorget som blir klart i vår, säger Isabella Andersson.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING