Hem Whisky & Bourbon Matchmaking med Jura Superstition

Matchmaking med Jura Superstition

av Livets Goda

Att stå vid hamnen Port Askaig och se över sundet The Sound of Islay, över till Jura känns som att blicka bort mot ett sagoland. De mjuka bergstopparna som döljer sig bakom dimman, omgivna av färgsprakande hedar. Att det skulle bo någon där känns osannolikt. Dock samsas cirka 180 människor med 5000 hjortar på ön. Här finns också whiskydestilleriet Isle of Jura sedan 200 år. Som vanligt när vi letar synergier i mat och dryck så gäller det att matcha smakintensiteten i drycken för att få harmoni med maten. Vi smörrostade mjukt tunnbröd till små kex och toppade med en härlig röra på saltgurka, pepparrot, grov senap och massor av grovriven parmesan. Allt ihopbundet med crème fraiche och lite majonnäs. Slutligen toppade vi med lite varsamt rökt böckling. Jura Superstition har tydliga toner av hav och en mjuk, integrerad rökighet. Båda dessa egenskaper lyfts och harmoniseras av böcklingen. Sältan och krämigheten i röran lyfter den söta ljunghonungskaraktären och de smörrostade kexen är toppen till de mjuka fattonerna. Ett perfekt mellanmål helt enkelt som vi säger på Livets Goda! Se Webb-klippet här till höger på LivetsGoda.se https://www.livetsgoda.se/tv/tv.asp?LGTV=15

RELATERAD LÄSNING