Matchmaking Redbreast 12 Years

“Irländsk whisky med läckra majssnacks De har provat fransk och skotsk, nu är det den irändska whiskyns tur att sättas på prov av Alf och Anna som njuter den till små mini-snacks. – Redbreast 12 yo Pure Pot Still är ju väldigt snäll och honungssöt, säger Alf och tillägger att det är den trippla destilleringen som ligger bakom den rena och mjuka karaktären. – Här har jag framförallt tagit tillvara på den lena sötman i whiskyn men samtidigt velat utmana den lite, tillägger Anna. Tillbehöret blev därför ett litet, tunt rågknäckesticks med en rostad majssalsa. – Jag har blandat majsen med lite tomatpuré, vitlök, salt och sambal oelek och sedan rostat det hårt i ugnen till det fått mycket färg. Sedan har jag mixat det till en smakrik röra, beskriver Anna tillbehöret. Majssalsan har sedan klickats på knäckesticksen och toppats med lite gräslök för färgens skull. – Jag tyckte det här fungerade kanon och ser fram emot att prova det vid grillen i sommar, avslutar Alf. Se klippet HÄR Om Redbreast: Redbreast skapades 1939 och den såldes nästan uteslutande på Irland. Whiskeyn producerades av Jameson men buteljerades och distribuerades av en annan ansedd firma: Gilbey’s.” År 1971, då Bow Street Distillery stängdes avslutades produktionen och den sista whiskeyn buteljerades 1985. Whiskeyn återlanserades dock av Irish Distillers 1991.Vilken prästgård man än besökte på Irland förr så kunde Redbreast avnjutas. Pure Pot Still är det traditionella tillverkningssättet av irländsk whiskey. Idag är det endast Midleton Distillery som tillverkar Pure Pot Still Whiskey. Ingredienserna är vatten och korn, men det som utmärker en pure pot still är att man använder både mältat och omältat korn i tillverkningen. Whiskeyn trippeldestilleras i traditionella kopparpannor. Redbreast, artikelnummer 408, 399 kr