Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Matfestivalens krögarplatser fullbokade redan i april

Matfestivalens krögarplatser fullbokade redan i april

av Livets Goda

Redan i mitten av april är alla platser för krögare och foodtrucks bokade till Matfestivalen. En stor skillnad från tidigare år. Det finns totalt 25 krögarplatser och dessa har det varit stor efterfrågan på.

Det blir stor igenkänning från förra året. Bland de bokade finns till exempel förra årets stora vinnare Mattias Mat och ytterligare från lokalt håll även Pinchos, Rådhuset, Mummel, Sällskapet, Lilla Krogen och Husaren.

– Det är självklart mycket glädjande med det stora intresset för medverkan vid Matfestivalen, inte minst är engagemanget från medverkande Skövdekrögare stort kring hur vi gemensamt kan fortsätta att utveckla festivalen och dess innehåll, säger Magnus Sundmark, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Andra återkommande utställare är Viltmat, Musselbaren som var nya förra året, Babemba, Schweizermandel och inte minst Matfestivalens klassiker Festivalbananen.

– Det totala krögarintresset är i nuläget närmare 50% högre än i fjol och därmed tar vi ett nytt tydligt steg framåt med festivalen i år. Lägg där till det minst sagt attraktiva scenprogrammet med ett par, tre högprofilerade artister, så innebär det att vi har en riktigt bra matfestival att se fram emot, säger Magnus Sundmark.

Det finns fortfarande möjlighet att ställa sig på väntelista som krögare. Och det finns även platser kvar för att ansluta sig som partner till Matfestivalen. I båda fallen kontaktar man Magnus Sundmark på Next Skövde.

Matfestivalen är Skövdes största återkommande evenemang och har arrangerats årligen sedan 1989. Matfestivalen arrangeras av Next Skövde i samarbete med stadens krögare, kultur i Skövde och sponsorer.

RELATERAD LÄSNING