Hem Mat & Restaurang MatHem slog midsommarrekord i Stockholms skärgård

MatHem slog midsommarrekord i Stockholms skärgård

av Livets Goda

MatHems skärgårdsleveranser slog alla rekord under årets midsommarvecka. Antalet leveranser ökade med 32 procent jämfört med förra året. De flesta beställningarna innehöll som förväntat den traditionella midsommarmaten, där färskpotatisen var storsäljaren. Under veckan levererades hela 1,6 ton färskpotatis av MatHem-båtarna till skärgårdsfirare över hela Stockholms skärgård.

MatHem är nu inne på sjätte året för sina skärgårdsleveranser, som i år drogs igång tidigare än vanligt. Midsommarveckan är traditionellt sett den största helgen sett till antalet leveranser, och så var fallet även i år. Hela 630 leveranser gjordes mellan måndag och torsdag före midsommarafton, jämfört med 477 stycken förra året.

– Efterfrågan på våra skärgårdsleveranser har hittills varit enorm även i år, vilket är roligt eftersom vi har ökat vår kapacitet markant. Vi räknar med att Stockholms skärgård kommer att vara en mer populär destination i sommar än vanligt. Under midsommarveckan har otroliga mängder midsommarmat levererats, och ganska förväntat var det färskpotatisen som var mest populär. Lite mer oväntat verkar även vattenmelon ha varit en favorit på årets midsommarbord – nästan 900 kg har levererats ut till våra skärgårdskunder, säger Johan Littorin, försäljnings- och marknadsdirektör för privatkunder på MatHem.

Några exempel på mängden midsommarmat som levererades av MatHem i Stockholms skärgård under midsommarveckan:

– Färskpotatis – 1,6 ton
– Vattenmelon – 895 kg
– Sill – 868 kg
– Jordgubbar – 418 kg

Skärgårdsleveranserna sträcker sig från Björkhagen utanför Nynäshamn i söder till Tjöckö i norr och Sandhamn i öster. Vid bokning av leverans anger kunden enkelt sina koordinater dit de vill få leveranser. Det gör att båtarna, utrustade med kylskåp och frysboxar, kan leverera hela vägen till rätt position.

Bokning av skärgårdsleverans kan göras fram till den 29 augusti. Under högsäsong levererar MatHem från måndag till lördag i södra, mellersta och norra skärgården. I mellersta skärgården kan kunderna dessutom välja mellan två olika tidsintervaller per dag. Under för- och sensäsongen erbjuds leveranser i mellersta skärgården på fredagar och lördagar.

Mer information om skärgårdsleveranserna:
https://www.mathem.se/om-mathem/skargardsleveranser

RELATERAD LÄSNING