Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang MatHem växlar upp – öppnar nytt lager på fyra veckor

MatHem växlar upp – öppnar nytt lager på fyra veckor

av Christoffer Enquist

Ökar kapaciteten och sysselsätter ytterligare 80 produktionsmedarbetare och chaufförer. MatHem öppnar nytt lager i Järfälla, Stockholm. Antalet kunder och beställningar har ökat markant, och MatHem behöver snabbt utöka sin lager- och distributionskapacitet i Stockholm för att kunna möta efterfrågan. Tillsammans med fastighetsbolaget Corem Property Group anpassas nu lagret till MatHems verksamhet och beräknas kunna tas i bruk redan om fyra veckor. Till lagret behövs ca 80 medarbetare, vilket leder till ytterligare rekryteringar av produktionsmedarbetare och chaufförer.

MatHem

– Denna investering görs för att svara upp mot kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan. Vi har absolut haft våra utmaningar med detta, och ett nytt lager blir nu ännu en viktig åtgärd, som vi dessutom beräknar att kunna få på plats redan om fyra veckor, säger Johan Lagercrantz, vd för MatHem.

MatHems höga volymer kan spåras både till att kunderna under mars och april har lagt större beställningar än vanligt, men även att ett stort antal nya kunder har kommit in. Detta innebär en snabbare tillväxt för bolaget än beräknat.

– Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta att leverera till dem. Med detta lager räknar vi med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare ca 20 procent, säger Johan Lagercrantz, och fortsätter:

– Vår kapacitet har ökat med 33 procent sedan början på mars, och innan sommaren räknar vi med att ha ökat med ytterligare ca 50 procent. Vi fortsätter att jobba stenhårt med att öka kapaciteten tills dess att vi kan garantera att alla kunder som vill handla av oss också kan göra det.

MatHems nya lager är 4 600 kvm stort och ligger i Veddesta, Järfälla. Nyinvesteringen i lagret är ca 15 miljoner kronor och tillsammans med fastighetsbolaget Corem Property Group görs nu anpassningar av lokalen för att passa MatHems verksamhet. Bland annat byggs ett helt nytt kylrum på 600 kvm och 5 meter i takhöjd.

Sedan början på mars sysselsätter MatHem ca 250 nya kollegor och expansionen inom den vanliga verksamheten fortsätter. I tillägg till det tillkommer ungefär 80 personer, både produktionsmedarbetare och chaufförer, som kommer att arbeta på det nya lagret.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda fler människor jobb, särskilt i dessa tider. Rekryteringsprocessen är redan i full gång, och vi ser fram emot att snart få in flera nya, duktiga kollegor, säger Johan Lagercrantz.

RELATERAD LÄSNING