Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Livets Goda 17 Jun, 2019
Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och för första gången blir det möjligt att uppleva stjärnkrögarens alla fyra restaurangkoncept var som helst, när som helst.

Tolv år efter öppningen av stockholmsklassikerna Matsalen och Matbaren på Grand Hôtel är Mathias Dahlgren fortfarande en av Sveriges mest hyllade krögare. I dag har restaurangverksamheten utökats med vegetariska Rutabaga, beläget i den numera stängda Matsalens lokaler, och den franska bistron The Sparrow Winebar & Bistro, ett stenkast från Stureplan i The Sparrow Hotels lokaler.

Under åren som verksamheten har vuxit och vunnit erkännande i form av prestigefyllda priser och utmärkelser har även förfrågningar om catering blivit allt fler. Mathias Dahlgren och hans team lanserar därför ett helt nytt cateringkoncept där de prisbelönta restaurangerna representeras i fem exklusiva hemma hos-menyer. Bland dessa finns möjligheten att få återuppleva Matsalens Guide Michelin-belönade favoriter med ”Upplev Matsalen” eller bjuda på Rutabagas vegetariska mellanrätter i “Vegetarisk Umami”

- Äntligen har vi nu ett tydligt cateringerbjudande där alla våra otroliga koncept får ta plats, säger Mathias Dahlgren. Att få äta god mat berör mig och att få uppleva den känslan med mina kollegor och dela den med våra gäster varje dag är något helt otroligt. Nu äntligen kommer vi kunna uppleva den hemma hos och tillsammans med våra gäster.

I konsultation med kökschef Oskar Pettersson och event- och marknadsansvarige Johan Andersson kommer man kunna skräddarsy sitt event efter sin egna vision. Under fyra tillfällen per år finns även möjligheten att följa med de båda på ett exklusivt gastronomiskt vildmarksäventyr i de norrländska fjällen där man får följa den samiska livsstilen med allt från renhållning till natursköna upplevelser.

Alla Mathias Dahlgren Caterings menyer är anpassade efter sällskap från tio personer och uppåt. Vildmarksäventyret utformas för mindre privata sällskap.

Läs om Mathias Dahlgren catering på www.mdghs.se/catering.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet