Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Livets Goda 16 Jan, 2019
Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm, öppnar det franskinspirerade boutiquehotellet The Sparrow Hotel med en helt ny vinbar och bistro signerad stjärnkockarna Mathias Dahlgren och Staffan Naess.

Mathias Dahlgren och Staffan Naess, två av Sveriges mest framstående profiler inom restaurangbranschen kommer från och med den 1:a februari att välkomna stockholmare och tillresta besökare till The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Naess och Dahlgren har gemensamt arbetat fram konceptet bakom The Sparrow Wine Bar & Bistro med 58 sittplatser i bistron. Duon presenterar därmed deras första bistro-, vinbar- och hotellfrukostkoncept. De prisbelönta restaurangerna Matbaren och Rutabaga på Grand Hôtel Stockholm och rågbrödsbageriet Green Rabbit är andra koncept som de gemensamt driver. Ett team bestående av handplockade medarbetare från dessa verksamheter följer nu med Naess för att driva The Sparrow Wine Bar & Bistro på plats.

- Med The Sparrow Wine Bar & Bistro har vi tagit fram ett koncept där vi har fått gå loss i det franska köket. Bistromenyn, frukosten och barens utmärkta vinlista kommer till sin fulla rätt i den parisiska atmosfären, säger Staffan Naess, operativ chef på The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Dahlgren har under många år utvecklat och predikat sin matfilosofi ”det naturliga köket” som nu för första gången även kommer att tillämpas på The Sparrows franska bistromeny.

- Riktigt kul för både mig och de närmaste medarbetarna att få en ny och spännande utmaning. Målet är att skapa en genuin fransk upplevelse, både vad gäller atmosfär och mat, säger Mathias Dahlgren.

The Sparrow Wine Bar & Bistro öppnar den 1:a februari.

För bordsbokning, besök
www.thesparrowhotel.se

 


Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

Mat och Restaurang Med start på festivalen Åre Sessions den 26-27 april rullar…
26 Apr, 2019

Carlsberg hyllar Liverpool FC – helt i rött

Whisky och Bourbon 1964 tog tränaren Bill Shankly det modiga beslutet att byta…
26 Apr, 2019

Hernö Gin intar Sveriges två största flygplatser och SAS flygningar

Whisky och Bourbon Nu kan resenärer köpa Hernö Gin på Stockholm Arlanda Airport,…
25 Apr, 2019

Nyheter från High Coast Whisky - Origins

Whisky och Bourbon High Coast är en mycket speciell plats, ett världsarv där…
25 Apr, 2019

Viña El Pison, El Carretil och Valdeginés 2016 från Artadi släpps idag som webblansering

Vin Artadi ligger i byn Laguardia och är en del av…
25 Apr, 2019

Braun lanserar unik stavmixer med grönsakssvarv

Mat och Restaurang Med den nya stavmixern Braun MQ 5 Vario Fit tillkommer…
25 Apr, 2019

Nya restaurang ÄNG öppnar upp det halländska skafferiet

Mat och Restaurang Ästad Vingård fortsätter satsningen på mat och dryck. På restaurang…
25 Apr, 2019

Välstöpt med Scanpan

Mat och Restaurang Hur tillverkas Scanpans prisvinnande pannor? Följ med Thomas Sjögren bakom…
25 Apr, 2019

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna

Vin Den danska vinmakaren Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora…
25 Apr, 2019

Mogen Chablis hos Winefinder

Vin Chablis La Pierrelée är La Chablisiennes traditionella Chablis som lätt…
25 Apr, 2019

Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Mat och Restaurang Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan…
25 Apr, 2019

Vårens nyheter från Peroni

Whisky och Bourbon Nu utvidgar det italienska parumärket Peroni Nastro Azzurro sitt sortiment…
24 Apr, 2019

Gardshol Wines till Göteborg Vin & Deli

Whisky och Bourbon Hantverksmässiga viner står i fokus hos Gardshol Wines som ställer…
24 Apr, 2019

Dugges Bryggeri gästar Flippin' Burgers, Dogfood och LÅDAN med sin största tap-takeover någonsin

Whisky och Bourbon För tredje året i rad kommer Dugges bryggeri och tar…
24 Apr, 2019

Tre av tio produkter i dagligvaruhandeln är nu handelns egna varor

Mat och Restaurang Handelns egna märkesvaror (EMV) står för en allt större del…
24 Apr, 2019

Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019
Artikelarkivet