Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel

Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel

av Livets Goda

Stockholms restaurangscen får ett nytt tillskott. Rutabaga, som sedan 2017 har skapat vegetariska rätter i världsklass, kommer att växa vidare i nya former utanför Grand Hôtel Stockholm. En ny restaurangsatsning i regi av Mathias Dahlgren tar över Rutabagas forna lokaler efter sommaren.

Mathias Dahlgren, foto Johanna Cryer

Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands. Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, säger Mathias Dahlgren.

Rutabaga i sin nuvarande form gör sin sista servering den 13 juli. Därefter ägnas tiden åt att utforma den nya restaurangen som ska husera i samma lokaler. Arbetet är redan i gång med att skapa det ambitiösa restaurangkonceptet, vilket innebär att scouta de bästa råvarorna och produkterna, skapa den gastronomiska profilen och göra en rad inspirationsresor.

För Grand Hôtel är den nya restaurangen ett bevis på att hotellet fortsätter att ligga i internationell framkant gällande mat- och dryckesupplevelser för hotellgäster och besökare.

Det är viktigt för Grand Hôtel att ständigt utveckla vårt erbjudande med nya upplevelser av högsta möjliga kvalitet. Rutabaga har sedan 2017 varit en uppskattad matdestination för folk från hela världen. Nu står vi redo att tillsammans med Mathias och hans team utveckla ett restaurangkoncept som Stockholm saknat, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.

Rutabaga tar emot de sista gästerna den 13 juli. Bokningar kan göras via Grand Hôtels hemsida. Det nya restaurangkonceptet presenteras under sommaren 2023. Inga kommentarer kommer att lämnas före detta.

RELATERAD LÄSNING