Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Livets Goda 17 Apr, 2019
Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus på hållbarhet och med visionen att kyckling som har det bra, smakar bra. Matkomfort är av samma åsikt och har under en tid fört diskussioner gällande ett utökat samarbete, där de även kan erbjuda produkterna i sina matkassar Vrooom och Familjefavoriter. Nu kan de äntligen presentera nyheten - Matkomfort byter kyckling med start redan denna vecka.

”Bjärefågel har tagit fram en ny produkt enbart för oss, som heter Slättarödskyckling och vi är glada att på det här sättet fördjupa samarbetet med dem samtidigt som vi ger våra kunder ännu ett mervärde i våra matkassar”. säger Henrik Isaksson, kock och grundare Matkomfort. ”Vi hoppas att våra kunder uppskattar den nya kycklingen och vårt arbete för en hållbar produkt som vi med stolthet levererar hem till tusentals hushåll varje vecka.”

Slättarödskyckling är en produkt från Bjärefågel med allt vad det innebär som hög djuromsorg, dubbel plats per fågel i stallen och ingen antibiotika eller tillsatser i det närodlade fodret. Under varumärket Bjärekyckling säljs de allra finaste utvalda styckningsdetaljerna. Slättarödskycklingen är även den av prima kvalité, men den kan ha små - för kunden omärkbara - skillnader i textur eller färg. Bjärefågels erfarna personal gör bedömningen av struktur och fettansättning vid styckbandet där kycklingen sorteras. Matkomforts Slättarödskyckling förpackas också i en något enklare förpackning än Bjärekyckling.

”Vi har valt namnet Slättarödskyckling efter vår vackra hemby Slättaröd, där vi bor, verkar och njuter av den fina omgivningen.” säger Per-Olof Ingemarsson, vd och grundare Bjärefågel. "Matkomfort och Bjärefågel har båda starka värderingar vad gäller kvalitativa livsmedel, hållbarhet och djuromsorg. Därför är det mycket roligt att vi nu fördjupar vårt samarbete", fortsätter Per-Olof.

Som enda matkasse i sitt slag där de erbjuder svenskt och färskt kött, förbereder mice en placen utan extra tillsatser och erbjuder matkassar i 1-8 portioner känns detta som ytterligare ett steg att nischa sig mot en premiummålgrupp.

”Vi gör denna ändring för vi tycker det känna helt rätt och naturligt att fördjupa vårt samarbete med Bjärefågel, Sveriges främsta kycklingproducent inom premiumsegmentet”, säger Fredrik Åkesson, marknadschef och delägare Matkomfort. ”Genom att ta fram vår egen kyckling i nära samarbete med Bjärefågel så differentierar vi oss ännu mer mot övriga matkassar på marknaden.”

För Matkomforts kunder innebär detta en prisjustering men de hoppas att förändringen tas emot väl. Vrooom kommer sedan att kosta 950 kronor och Familjefavoriter 1140 kronor. I Matkomforts matkassar Premium och Sthlmslådan levereras fortsatt Bjärekyckling och priserna ligger kvar på samma nivå.


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet