Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Livets Goda 17 Apr, 2019
Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus på hållbarhet och med visionen att kyckling som har det bra, smakar bra. Matkomfort är av samma åsikt och har under en tid fört diskussioner gällande ett utökat samarbete, där de även kan erbjuda produkterna i sina matkassar Vrooom och Familjefavoriter. Nu kan de äntligen presentera nyheten - Matkomfort byter kyckling med start redan denna vecka.

”Bjärefågel har tagit fram en ny produkt enbart för oss, som heter Slättarödskyckling och vi är glada att på det här sättet fördjupa samarbetet med dem samtidigt som vi ger våra kunder ännu ett mervärde i våra matkassar”. säger Henrik Isaksson, kock och grundare Matkomfort. ”Vi hoppas att våra kunder uppskattar den nya kycklingen och vårt arbete för en hållbar produkt som vi med stolthet levererar hem till tusentals hushåll varje vecka.”

Slättarödskyckling är en produkt från Bjärefågel med allt vad det innebär som hög djuromsorg, dubbel plats per fågel i stallen och ingen antibiotika eller tillsatser i det närodlade fodret. Under varumärket Bjärekyckling säljs de allra finaste utvalda styckningsdetaljerna. Slättarödskycklingen är även den av prima kvalité, men den kan ha små - för kunden omärkbara - skillnader i textur eller färg. Bjärefågels erfarna personal gör bedömningen av struktur och fettansättning vid styckbandet där kycklingen sorteras. Matkomforts Slättarödskyckling förpackas också i en något enklare förpackning än Bjärekyckling.

”Vi har valt namnet Slättarödskyckling efter vår vackra hemby Slättaröd, där vi bor, verkar och njuter av den fina omgivningen.” säger Per-Olof Ingemarsson, vd och grundare Bjärefågel. "Matkomfort och Bjärefågel har båda starka värderingar vad gäller kvalitativa livsmedel, hållbarhet och djuromsorg. Därför är det mycket roligt att vi nu fördjupar vårt samarbete", fortsätter Per-Olof.

Som enda matkasse i sitt slag där de erbjuder svenskt och färskt kött, förbereder mice en placen utan extra tillsatser och erbjuder matkassar i 1-8 portioner känns detta som ytterligare ett steg att nischa sig mot en premiummålgrupp.

”Vi gör denna ändring för vi tycker det känna helt rätt och naturligt att fördjupa vårt samarbete med Bjärefågel, Sveriges främsta kycklingproducent inom premiumsegmentet”, säger Fredrik Åkesson, marknadschef och delägare Matkomfort. ”Genom att ta fram vår egen kyckling i nära samarbete med Bjärefågel så differentierar vi oss ännu mer mot övriga matkassar på marknaden.”

För Matkomforts kunder innebär detta en prisjustering men de hoppas att förändringen tas emot väl. Vrooom kommer sedan att kosta 950 kronor och Familjefavoriter 1140 kronor. I Matkomforts matkassar Premium och Sthlmslådan levereras fortsatt Bjärekyckling och priserna ligger kvar på samma nivå.


Guld till Anée fine Calvados des Capucins i World Calvados Awards 2019

Whisky och Bourbon Det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 är precis avklarat och…
26 May, 2019

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019
Artikelarkivet