Hem NyheterNyhet WB Mats Wahlström från Poppels Bryggeri tar plats i Sveriges Bryggeriers styrelse

Mats Wahlström från Poppels Bryggeri tar plats i Sveriges Bryggeriers styrelse

av Livets Goda

På Sveriges Bryggeriers årsmöte den 24 april valdes Mats Wahlström till ny styrelseledamot. Mats är vd och grundare av Poppels Bryggeri i Göteborg och kommer att bidra både med gedigen branscherfarenhet och passion för hantverket.

På årsmötet lyftes att Sveriges bryggeribransch är en central del av livsmedelsnäringen. Bryggeriernas försäljningsvolym uppgick 2022 till 1,9 miljarder liter vilket motsvarar ett konsumentvärde av 66 miljarder kronor. Idag arbetar cirka 5 000 personer inom bryggerinäringen i landet. Det finns en styrka inom bryggeribranschen, i form av innovation, kreativitet, smakupplevelser, engagemang och ansvarstagande för hållbarhetsutvecklingen. Samtidigt står branschen inför en rad utmaningar som kostnadsökningar, EU direktiv och höjda skatter & avgifter.

– Mats har varit med från starten av Poppels 2012 som gjort en imponerande resa. Samtidigt har han och Poppels varit en del av utvecklingen i branschen som växt från att bestå av ett 70-tal bryggerier när Poppels startade, till idag över 400. Mats är väl insatt i de möjligheter och utmaningar som branschen står inför och kommer att vara ett bra tillskott i det framtida arbetet, säger Sveriges Bryggeriers ordförande Helena Bragd.

– Jag har flera års erfarenhet av bryggeribranschen där jag haft förmånen att arbeta med både produktion och företagsutveckling. Det gör att jag har stött på flera aspekter av både möjligheter och utmaningar. Jag tror att jag kan bidra i en branschgemenskap, säger Mats.

Följande styrelse valdes på Sveriges Bryggeriers ordinarie årsstämma den 24 april:
– Helena Bragd, ordförande
– Peter Bronsman, vd Kopparbergs Bryggeri
– Henrik Dunge, vd Åbro Bryggeri
– Sofie Eliasson-Morsink, vd Coca-Cola Europacific Partners
– Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige
– Carl Krönlein, vd Krönleins Bryggeri
– Fredrik Spendrup, vd Spendrups
– Mats Wahlström, vd Poppels Bryggeri

RELATERAD LÄSNING