Hem NyheterNyhet WB Matsmart lanserar alkoholfri öl bryggd på räddat bröd

Matsmart lanserar alkoholfri öl bryggd på räddat bröd

av Livets Goda

I april lanserade Matsmart “SAVED by Motatos”, en produktserie gjord på räddad råvara. Lagom till sommaren släpps nu en alkoholfri lager, tillverkad av bröd som bagerier inte kunnat sälja. Ölen bryggs på Värmdö Bryggeri. Produktlanseringen är en del av Matsmarts arbete för att minska matsvinnet och bidra till ett smartare matystem.

E-handlaren Matsmart lanserade i april produktserien “SAVED By Motatos”- skafferiprodukter tillverkade av räddade råvaror. Matsmarts affärsmodell bygger på att rädda mat och andra produkter från att slängas. Genom SAVED By Motatos utökar nu Matsmart möjligheterna för att rädda råvara redan i produktionsledet. Nu släpps ytterligare en produkt, denna gång en öl gjord på bröd som inte gått åt hos bagerier.

– Upp till 60 procent av allt bröd som bakas äts aldrig upp. Brödet på hyllorna i butikerna byts ut med några dagars mellanrum och tyvärr är det långt ifrån allt som hinner säljas och ätas. Det här leder självklart till svinn. Vi har försökt tänka till kring hur vi kan minska svinnet utöver att sälja varor med kort datum billigt. I det här fallet insåg vi att det går utmärkt att brygga öl av just överblivet bröd, säger Josefin Fridstrand, Nordenchef på Matsmart.

Liksom de andra produkterna i Matsmarts egna sortiment By Motatos och SAVED By Motatos går en procent av bruttovinsten till organisationen The Hunger Project som arbetar för att avskaffa världshungern.

– Vi hoppas att den här alkoholfria lagern kan bli en svalkande favorit i sommarvärmen, som inte bara är god smakmässigt- utan också god för planeten och schysst mot dess människor, säger Josefin Fridstrand.

För mer info, besök https://www.matsmart.se/varumarke/saved-by-motatos

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING