1

Matsmart lanserar eget varumärke: By Motatos

E-handlaren Matsmart lanserar Sveriges första renodlade e-handelsvarumärke för mat. By Motatos ska erbjuda hållbara basprodukter till köket, som ett komplement till det räddade sortimentet och med ett löfte om att vara ett svinnfritt varumärke. Lanseringen sker i partnerskap med organisationen The Hunger Project, där en del av intäkterna kommer gå till att bekämpa världshungern.


Matsmarts affärsmodell bygger på att rädda mat och andra produkter från att slängas. Det kan röra sig om produkter som fått felprintade etiketter, ett utgående sortiment eller varor med kort datum. Nu utökar e-handeln sitt utbud med ett eget varumärke: By Motatos, som kommer att finnas hos e-handeln på alla fyra marknader: Sverige, Tyskland, Danmark och Finland.

– Vi har hittills räddat många tusentals ton mat tillsammans med våra leverantörer och kunder. Vårt egna varumärke ska förhoppningsvis hjälpa oss att rädda ännu mer. Och självklart lanserar vi det nya varumärket med en nollsvinnsvision. Allt vi köper in ska säljas, till sista varan. Vi vill även ta chansen att bredda perspektivet runt världens matsystem. Tillsammans med The Hunger Project ska vi bidra till minskad hunger i världen, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef på Matsmart.

By Motatos har som vision att vara ett nollsvinns-varumärke. Detta uppnås bland annat genom att endast producera så mycket produkter som säljs, val av hållbara förpackningar och genom att använda råvaror från EU-länder. En procent av vinsten från försäljningen kommer att gå till organisationen The Hunger Project, som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom.

– Det kanske kan tyckas märkligt att lansera ett eget varumärke när vi jobbar så hårt med att rädda mat från andra leverantörer att bli till svinn. Men genom By Motatos hoppas vi kunna visa vägen till en mer hållbar livsmedelskedja. Dessutom gör vi det möjligt för våra kunder att komplettera de räddade produkterna de köper från oss med hållbara basvaror av god kvalitet. På så sätt kan vi hjälpa till att minska matsvinnet i stort, säger Josefin Fridstrand.

Bland produkterna återfinns bland annat olika sorters pasta,, krossade tomater, olivolja och smarta vegetariska proteinalternativ som kikärtor och bönor. Produktserien släpps den 4 maj och finns tillgängliga på www.matsmart.se

By Motatos Produkter:
Spaghetti, 500 gram – 3 för 39 kr
Linguine, 500 gram – 3 för 39 kr
Trucioli, 500 gram – 3 för 39 kr
Tortiglioni, 500 gram – 3 för 39 kr
Ekologisk Olivolja, 500 ml – 39 kr
Ekologiska Kalamataoliver, 370 gram – 20 kr
Ekologiska Krossade Tomater, 400 gram – 3 för 30 kr
Ekologiska Svarta Bönor, 390 gram – kommer senare
Ekologiska Kidneybönor, 390 gram – kommer senare
Ekologiska Kikärtor, 390 gram – kommer senare

För mer info, besök https://www.matsmart.se/varumarke/by-motatos