Matsmart och Blossa räddar 24 000 flaskor glögg

Livets Goda 5 Dec, 2018
Whisky och Bourbon 24 000 flaskor glögg riskerade att slängas. Genom ett samarbete mellan Matsmart och Blossa räddas nu den alkoholfria årgångsglöggen. – Matsmarts vision är en värld utan matsvinn. Helt perfekt glögg ska inte slängas bara för att det står 2017 på flaskan i stället för 2018, säger Matsmarts vd Karl Andersson.

Blossa Hantverksglögg är en serie alkoholfri glögg som varje år kommer med ny smak och med ny design. Den säljs endast under en säsong i dagligvaruhandeln, men hållbarheten är betydligt längre än så.

– 2017 hade vi en del av den producerade volymen kvar när säsongen var slut. Att slänga den fantastiska drycken var aldrig ett alternativ för oss. Via Matsmart blir glöggen nu till glädje för kunder över hela Sverige, precis som det var tänkt, säger Åsa Strömberg, produktchef, Blossa.

2017 års glögg, ”Lingon och Enbär”, har en tydlig lingonkaraktär i Blossas lagrade kryddblandning. Glöggen säljs för tio kronor flaskan på Matsmart. Totalt ska 24 000 flaskor glögg räddas.

– Alla producenter har då och då utmaningar med olika produkter. Blossa tar ansvar för miljön genom att se problemet, hitta en lösning och därmed bidra till minskat matsvinn. Det här gör både miljön och våra matsmarta kunder till vinnare, säger Karl Andersson.

Matsmarts vision är en värld utan matsvinn. Orsakerna till att mat och dryck hamnar på nätsajten varierar, men ofta beror det på överproduktion, säsongsvaror och kort eller passerat bäst före-datum. Under 2017 räddade Matsmarts kunder över hela Sverige 2 022 ton mat från att slängas.

 


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet