Hem NyheterNyhet WB Mattias Carlsson ny styrelseordförande i Poppels Bryggeri

Mattias Carlsson ny styrelseordförande i Poppels Bryggeri

av Livets Goda

Poppels nye ordförande Mattias Carlsson, VD Mats Wahlström och avgående ordförande Tomas Kaudern

Under bolagstämman den 26:e maj utsågs Mattias Carlsson som styrelsens nya ordförande och efterträder därmed Tomas Kaudern som varit styrelseordförande sedan starten 2012.

Poppels styrelse har sedan starten valts bland bryggeriets grundare och delägare, detta är första gången en extern person väljs in i styrelsen. Något om Poppels VD, Mats Wahlström, ser som något positivt: ”Förra året genomförde vi en nyemission som resulterade i 3500 nya delägare. Med det klev vi in i en ny expansionsfas med en tydlig vision om att bli ett av Europas största hantverksbryggerier. För att lyckas behöver vi utveckla styrelsearbetet med extern kompetens och erfarenhet. Vår nya styrelseordförande, Mattias, har gjort motsvarande tillväxtresa tidigare och har kompetensen att leda ett bolag av vår storlek. Han kompletterar den kompetens som finns hos våra övriga styrelsemedlemmar – mig själv inkluderat!”

Tomas Kaudern tackar för sig
Under våren har valberedningen (som består av de tre största ägarna i Poppels Bryggeri) genomfört en omfattande rekryteringsprocessen för att finna en lämplig efterträdare till Tomas Kaudern. Kaudern har på grund av privata skäl inte längre har möjlighet att lägga den tid eller ha det fokus som krävs för att vara styrelseordförande i Poppels Bryggeri. Han har därmed valt att avsäga sig rollen, men minns med glädje tillbaka på det som varit: ”Jag vill tacka för förtroendet att få ha varit styrelseordförande under åtta år. Att ha varit med och utvecklat Poppels från starten till det bolag det är idag har varit helt fantastiskt. Än en gång, stort tack till alla och lycka till i fortsättningen!”

Med en bakgrund från produktionsanläggningar
Valberedningen lämnade inför bolagsstämman förslaget på att välja Mattias Carlsson, vilket godkändes. Thomas Fihlman, valberedningens ordförande: ”Utöver sin erfarenhet från styrelsearbete så är Mattias utbildad civilingenjör, som spenderat stora delar av sin karriär arbetandes med att utveckla livs- och läkemedelsanläggningar. Det är såklart något som kommer mycket väl till pass när det gäller att fortsätta utvecklingen av vårt fina bryggeri till nästa nivå!”

Laddad inför nya uppdraget
Direkt efter att förslaget godkänts på bolagsstämman tillträdde Mattias Carlsson rollen som ny styrelseordförande och han är peppad att ta sig an uppgiften: ”Jag har följt Poppels genom åren och alltid varit imponerad över både den goda ölen och bolagets fina utveckling. Som ny styrelseordförande ser jag mycket fram emot att få jobba tillsammans med alla medarbetare, övriga styrelsemedlemmar och ägare av Poppels Bryggeri. Framför oss har vi en utmanande och spännande resa mot nya mål.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING