MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Livets Goda 15 Aug, 2018
Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på Way Out West och levererade burgare till hungriga festivalbesökare. Restaurangen byggs upp från grunden varje år och klarar mer tryck än någon annan MAX restaurang. I år kunde besökaren välja mellan sex olika gröna mål, och dessutom en helt växtbaserad shake – Lyxshake Vegan. Under festivalen slog MAX nytt försäljningsrekord med 21 serverade burgare per minut då trycket var som högst. Det motsvarar 1250 sålda burgare per timme. Rekordet från tidigare år slogs inte bara en gång, utan fem gånger.



- Att vi fortsätter ha en sådan fantastisk efterfrågan och försäljning under Way Out West gör mig lika glad och stolt idag som när vi deltog på festivalen första gången, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Vi är den enda snabbmatskedjan i Sverige som kan leverera under Way Out Wests premisser – och dessutom fortsätter vi slå rekord trots åska och enorma vindar.

På årets festivalmeny erbjöds, förutom Crispy Nuggets, Way Out Halloumi, Chili ’n’ Cheese, Crispy No Chicken, Halloumiburgare och BBQ Sandwich. Fyra av alternativen går i enlighet med Världsnaturfondens One Planet Plate, som innebär att en måltids utsläpp inte ska överskrida 0,5 kg koldioxidekvivalenter - gränsen för en måltids klimatpåverkan för att klara de globala klimatmålen. Över en tredjedel av MAX gäster på Way Out West åt enligt One Planet Plates guide för hållbara måltider.

- Årets deltagande visar än en gång hur rätt i tiden det är med mat som inte bara smakar gott utan även gör gott. Om man är en del av problemet, så måste man kämpa för att vara en del av lösningen, säger Christoffer Bergfors. Gröna alternativ ska inte vara något gästen behöver kompromissa med, utan variation och valmöjligheter på menyn är en självklarhet för oss på MAX, även när vi är på festival.

Den 14 juni i år blev MAX den första klimatpositiva restaurangkedjan i världen vilket innebär att de kompenserar för sitt klimatavtryck till 110%. Way Out West tog steget därefter och blev klimatpositiva i år. MAX hoppas att kunna fortsätta inspirera fler företag till att ta ett större klimatansvar och följa med på den klimatpositiva resan.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet