MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Livets Goda 15 Aug, 2018
Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på Way Out West och levererade burgare till hungriga festivalbesökare. Restaurangen byggs upp från grunden varje år och klarar mer tryck än någon annan MAX restaurang. I år kunde besökaren välja mellan sex olika gröna mål, och dessutom en helt växtbaserad shake – Lyxshake Vegan. Under festivalen slog MAX nytt försäljningsrekord med 21 serverade burgare per minut då trycket var som högst. Det motsvarar 1250 sålda burgare per timme. Rekordet från tidigare år slogs inte bara en gång, utan fem gånger.



- Att vi fortsätter ha en sådan fantastisk efterfrågan och försäljning under Way Out West gör mig lika glad och stolt idag som när vi deltog på festivalen första gången, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Vi är den enda snabbmatskedjan i Sverige som kan leverera under Way Out Wests premisser – och dessutom fortsätter vi slå rekord trots åska och enorma vindar.

På årets festivalmeny erbjöds, förutom Crispy Nuggets, Way Out Halloumi, Chili ’n’ Cheese, Crispy No Chicken, Halloumiburgare och BBQ Sandwich. Fyra av alternativen går i enlighet med Världsnaturfondens One Planet Plate, som innebär att en måltids utsläpp inte ska överskrida 0,5 kg koldioxidekvivalenter - gränsen för en måltids klimatpåverkan för att klara de globala klimatmålen. Över en tredjedel av MAX gäster på Way Out West åt enligt One Planet Plates guide för hållbara måltider.

- Årets deltagande visar än en gång hur rätt i tiden det är med mat som inte bara smakar gott utan även gör gott. Om man är en del av problemet, så måste man kämpa för att vara en del av lösningen, säger Christoffer Bergfors. Gröna alternativ ska inte vara något gästen behöver kompromissa med, utan variation och valmöjligheter på menyn är en självklarhet för oss på MAX, även när vi är på festival.

Den 14 juni i år blev MAX den första klimatpositiva restaurangkedjan i världen vilket innebär att de kompenserar för sitt klimatavtryck till 110%. Way Out West tog steget därefter och blev klimatpositiva i år. MAX hoppas att kunna fortsätta inspirera fler företag till att ta ett större klimatansvar och följa med på den klimatpositiva resan.


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet