Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang MAX lanserar Grand Chicken – största satsningen sedan 2016

MAX lanserar Grand Chicken – största satsningen sedan 2016

av Livets Goda

Under de senaste åren har den amerikanska Chicken Sandwich-trenden tagit fart i Sverige vilket lett till ökad efterfrågan på MAX-restaurangerna. Därför släpper nu MAX kycklingmenyn Grand Chicken. Satsningen på de nya kycklingburgarna är MAX största satsning sedan man introducerade den gröna menyn – Green-familjen.

Tre nya burgare står i fokus när MAX lanserar sin nya storsatsning, kycklingmenyn Grand Chicken. Grand Chicken Sandwich är menyns grundburgare och den serveras med majonnäs, saltgurka och sweet onion. Grand BBQ Chicken kommer med BBQ-sås, coleslaw, saltgurka och sweet onion. Grand Buffalo Chicken serveras med majonnäs, buffalosås, saltgurka, sallad och lök.

Alla burgare serveras på sesambröd och går dessutom att få i lakto-ovo-vegetarisk variant med MAX Crispy No Chicken Buffalo och Crispy No Chicken BBQ.

– Det här är en unik satsning. Sist vi gjorde en lansering av den här storleken var 2016, när Greenfamiljen fick en plats på vår meny. Efterfrågan på kycklingprodukter har ökat under de senaste åren och vi ser ett stort intresse för kycklingburgare bland våra gäster. Därför höjer vi nu kvaliteten på våra kycklingburgare och serverar burgare tillagade på en hel filé, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Grand Chicken-menyn kommer från hundratals provätna burgare där smak och kvalitet jämförts med varandra. Jonas Mårtensson har tillsammans med sitt team och hela ägarfamiljen hämtat inspiration den framgångsrika Chicken Sandwich-trenden i USA.

– Det finns väldigt många goda varianter men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Därför bestämde vi oss rätt och slätt att ta fram en egen, men landade slutligen i tre olika. Jag kanske sticker ut hakan nu, men det här är bland det bästa vi gjort och jag hoppas att alla gäster ska tycka samma sak, säger Jonas Mårtensson.

Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken och Grand Buffalo Chicken börjar serveras på samtliga MAX-restauranger från och med 7 april.

MAX har även under vintern uppdaterat deras djurvälfärdspolicy och skriver därmed under på alla de krav ECC ställer.

RELATERAD LÄSNING