Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang MAX lanserar utmanaren BIG Classic

MAX lanserar utmanaren BIG Classic

av Livets Goda

MAX Burgers fortsätter utmana de amerikanska jättarna och lanserar nu dubbelburgaren BIG Classic. Lanseringen är en viktig del i MAX-ambitionen att erbjuda ett snabbmatsalternativ med kvalitet och lokala råvaror. BIG Classic lanseras 21 mars på samtliga restauranger.

Burgarbranschen har länge dominerats av en känd dubbelburgare. Med BIG Classic utmanar MAX med en egen, större tolkning av den välkända dubbelburgaren. Lanseringen är en viktig del i MAX vision att bli världens bästa burgarkedja.

– 2023 var omsättningsmässigt vårt bästa år någonsin och trots att burgardöden drabbade många aktörer har vi stått starka. Inom några år är målet att vara den burgarkedja med flest restauranger i Sverige. Därför är det här är en av våra viktigaste lanseringar på länge då BIG Classic på riktigt konkurrerar med världens idag kanske mest välkända dubbelburgare. Men vår version är givetvis både större, bättre och godare, säger Richard Bergfors, vd på MAX Burgers.

BIG Classic består av två nötsköttsbiffar, av svenskt kött, på 90 gram vardera mellan ett tredelat sesambröd med cheddarost, Sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och MAX originaldressing. Burgaren går även att beställa med bacon. Gästerna kan självklart byta proteinet till Plant Beef, vilket gör BIG Classic till MAX största vegetariska burgare.

– BIG Classic är en uppdaterad variant av den tredelade BIG-burgaren och ”Skrovmålet” som från början hette BIG MAX. Den stora skillnaden är att BIG Classic är större, ännu saftigare och innehåller krispig inlagd gurka. Med lanseringen av BIG Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet. En burgare som verkligen gjorde oss kända, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

BIG Classic serveras från och med 21 mars på samtliga MAX-restauranger.

RELATERAD LÄSNING