Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang MAX slår rekord – passerar 5 miljarder i omsättning

MAX slår rekord – passerar 5 miljarder i omsättning

av Livets Goda

MAX slår rekord: Trots några månader kvar innan bokslutet är helt klart avslöjar nu MAX Burgers att de slagit omsättningsrekord 2023. För första gången någonsin passerar den svenska hamburgerkedjan 5 miljarder i omsättning och når en omsättning på 5,4 miljarder SEK för samtliga marknader. Detta trots tuffa utmaningar som ökade råvarukostnader och lågkonjunktur. Vinsten ser ut att landa i nivå med 2022. Den så kallade burgardöden är inget som under 2023 har drabbat den svenska burgarkedjan MAX. Det visas i bokslutet som står klart om några månader. Redan nu berättar VD och ägare Richard Bergfors att bolaget för första gången passerat 5 miljarder i omsättning. En ökning av omsättningen med 12 procent jämfört med föregående år.

MAX slår rekord

VD och ägare Richard Bergfors

-5 miljarder i omsättning är en viktig milstolpe i vår företagsutveckling. MAX har sedan 2016 mer än fördubblat omsättningen. Vi är mer fokuserade på att växa med fler restauranger och ta marknadsandelar genom att erbjuda våra gäster Sveriges godaste burgare till ett riktigt bra pris, säger VD och ägare Richard Bergfors.

När andra kedjor stängt restauranger och konkurrensen om gästerna är hård har MAX Burgers öppnat 7 restauranger senaste året. Idag finns 193 restauranger totalt med 150st i Sverige, 7st i Norge, 5st i Danmark, 24st i Polen och 7st i Egypten. Expansionen fortsätter med nya etableringar i samtliga europeiska länder i år.

-När det gäller MAX, ser vi ljust på framtiden och magkänslan är att vi har det värsta bakom oss. Vi tror att 2024 blir ännu bättre, och det går åt rätt håll, även om en hel del motvind kommer att bestå. Vi planerar för flera spännande nyhetslanseringar, teknikutveckling och kommer att öppna ännu fler restauranger i år, fortsätter Richard.

Läs mer om MAX Burgers här

RELATERAD LÄSNING