Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang MAX startar 2024 med lansering av Frisco BBQ Chipotle

MAX startar 2024 med lansering av Frisco BBQ Chipotle

av Livets Goda

MAX Burgers lanserar nu den nya kampanjburgaren Frisco BBQ Chipotle, som tar BBQ-smaken till nästa nivå. Såsen har uppdaterats med chipotle och kombineras nu med bacon, ost och lökringar. Burgaren lanseras den 11 januari på samtliga restauranger och går att få med antingen svenskt nötkött, Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi® eller Grand Chicken. BBQ-inspirerade burgare är en återkommande favorit bland MAX gäster. Årets uppdatering, Frisco BBQ Chipotle, är en BBQ-burgare som innehåller en balans mellan sött och salt. Såsen innehåller rökt chili vilket ger en tydlig rökighet utan överdriven sötma.

– Redan för 16 år sedan påbörjade jag resan att ta fram receptet till den perfekta BBQ-burgaren. Detta efter en burgarresa till USA tillsammans med bröderna Bergfors då vi smakade alltför många BBQ-burgare som inte föll oss i smaken då det lätt blir för smakintensivt och sött. Då visste jag inte hur lång tid, kraft och fokus det krävdes för att hitta de rätta ingredienserna för en fulländad smakbild. Nu kan vi äntligen presentera en burgare med den perfekta såsen med en rökighet utan för mycket sötma. Hemligheten är även att hitta rätt tillbehör som passar ihop med den smakintensiva såsen. Frisco BBQ Chipotle gör just detta på ett mästerligt sätt, säger Jonas Mårtensson, chefskock MAX Burgers.

Frisco BBQ Chipotle består av ett fluffigt Friscobröd, svenskt nötkött, krispigt bacon, cheddarost, isbergssallad, en smakrik chipotlesås, majonnäs, krispiga lökringar, saltgurka och picklad rödlök som ger en syrlig och krispig smak. Burgaren går också att få med Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi® eller Grand Chicken. Frisco BBQ Chipotle serveras från och med den 11 januari på samtliga MAX-restauranger.

Vad är Chipotle?
Chipotle är en krydda som ofta används i mexikansk matlagning. Det är en torkad och rökt jalapeño-chili som ger en unik och kraftfull smak till maträtter. Kryddan säljs vanligtvis i pulverform eller som konserv. Chipotle-kryddan ger en rökig och kryddig smak till maten, och används ofta i marinader, såser, grytor och på grillat kött. Det är en populär krydda bland matentusiaster och används i många olika kök runt om i världen.

RELATERAD LÄSNING