MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Livets Goda 12 Jul, 2018
Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en fullskalig och helgrön restaurang på Way Out West. I år fortsätter succén, nu med en helt klimatpositiv meny.



MAX var först i världen med att år 2008 klimatmärka sin meny och har sedan länge klimatkompenserat för hela produktionskedjan. Sedan den 14 juni i år är MAX klimatpositiva vilket innebär att de kompenserar för sitt klimatavtryck till 110%. Way Out West är inget undantag och MAX är med som festivalens första klimatpositiva partner.

– Matvalet på Way Out West har aldrig varit lättare. Genom att ständigt utvecklas och förbättras gör vi det enkelt för våra gäster att både äta och göra gott. En god gärning går numera hand i hand med att äta hos oss på MAX. Att göra vår meny klimatpositiv är ett naturligt steg i det hållbarhetsarbete vi arbetat stenhårt med sedan MAX startade för 50 år sedan, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers.

De klimatpositiva burgarna hittas under festivalen i anslutning till Björngårdsvillan, mitt i Slottsskogen, där restaurangen håller öppet den 9 till 11 augusti. De två senaste åren har MAX närvaro på Way Out West varit en succé och det gröna konceptet har varit uppskattat.

– MAX har blivit en självklar del av Way Out West och den gröna restaurangen går helt i linje med vad vi vill erbjuda våra festivalbesökare. Vi är därför glada att MAX vill vara med även i år och självklart är det extra kul att de blir vår första klimatpositiva partner, säger Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger.

Förra året slog MAX nytt säljrekord med 16 sålda burgare per minut. Den populära festivalburgaren Way Out Halloumi kommer finnas med i årets upplaga. Under årets festival hoppas MAX kunna inspirera fler företag till att ta ett större klimatansvar.

– Förutom att slå alla tidigare säljrekord hoppas vi kunna inspirera fler partners på Way Out West att ta ansvar för sitt klimatavtryck under festivalen. Och självklart vill vi få festivalbesökaren att fundera över sin egen inverkan när de äter en klimatpositiv burgare från MAX, säger Christoffer Bergfors.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet