MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Livets Goda 12 Jul, 2018
Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en fullskalig och helgrön restaurang på Way Out West. I år fortsätter succén, nu med en helt klimatpositiv meny.



MAX var först i världen med att år 2008 klimatmärka sin meny och har sedan länge klimatkompenserat för hela produktionskedjan. Sedan den 14 juni i år är MAX klimatpositiva vilket innebär att de kompenserar för sitt klimatavtryck till 110%. Way Out West är inget undantag och MAX är med som festivalens första klimatpositiva partner.

– Matvalet på Way Out West har aldrig varit lättare. Genom att ständigt utvecklas och förbättras gör vi det enkelt för våra gäster att både äta och göra gott. En god gärning går numera hand i hand med att äta hos oss på MAX. Att göra vår meny klimatpositiv är ett naturligt steg i det hållbarhetsarbete vi arbetat stenhårt med sedan MAX startade för 50 år sedan, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers.

De klimatpositiva burgarna hittas under festivalen i anslutning till Björngårdsvillan, mitt i Slottsskogen, där restaurangen håller öppet den 9 till 11 augusti. De två senaste åren har MAX närvaro på Way Out West varit en succé och det gröna konceptet har varit uppskattat.

– MAX har blivit en självklar del av Way Out West och den gröna restaurangen går helt i linje med vad vi vill erbjuda våra festivalbesökare. Vi är därför glada att MAX vill vara med även i år och självklart är det extra kul att de blir vår första klimatpositiva partner, säger Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger.

Förra året slog MAX nytt säljrekord med 16 sålda burgare per minut. Den populära festivalburgaren Way Out Halloumi kommer finnas med i årets upplaga. Under årets festival hoppas MAX kunna inspirera fler företag till att ta ett större klimatansvar.

– Förutom att slå alla tidigare säljrekord hoppas vi kunna inspirera fler partners på Way Out West att ta ansvar för sitt klimatavtryck under festivalen. Och självklart vill vi få festivalbesökaren att fundera över sin egen inverkan när de äter en klimatpositiv burgare från MAX, säger Christoffer Bergfors.


Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet