MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Livets Goda 12 Jul, 2018
Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en fullskalig och helgrön restaurang på Way Out West. I år fortsätter succén, nu med en helt klimatpositiv meny.



MAX var först i världen med att år 2008 klimatmärka sin meny och har sedan länge klimatkompenserat för hela produktionskedjan. Sedan den 14 juni i år är MAX klimatpositiva vilket innebär att de kompenserar för sitt klimatavtryck till 110%. Way Out West är inget undantag och MAX är med som festivalens första klimatpositiva partner.

– Matvalet på Way Out West har aldrig varit lättare. Genom att ständigt utvecklas och förbättras gör vi det enkelt för våra gäster att både äta och göra gott. En god gärning går numera hand i hand med att äta hos oss på MAX. Att göra vår meny klimatpositiv är ett naturligt steg i det hållbarhetsarbete vi arbetat stenhårt med sedan MAX startade för 50 år sedan, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers.

De klimatpositiva burgarna hittas under festivalen i anslutning till Björngårdsvillan, mitt i Slottsskogen, där restaurangen håller öppet den 9 till 11 augusti. De två senaste åren har MAX närvaro på Way Out West varit en succé och det gröna konceptet har varit uppskattat.

– MAX har blivit en självklar del av Way Out West och den gröna restaurangen går helt i linje med vad vi vill erbjuda våra festivalbesökare. Vi är därför glada att MAX vill vara med även i år och självklart är det extra kul att de blir vår första klimatpositiva partner, säger Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger.

Förra året slog MAX nytt säljrekord med 16 sålda burgare per minut. Den populära festivalburgaren Way Out Halloumi kommer finnas med i årets upplaga. Under årets festival hoppas MAX kunna inspirera fler företag till att ta ett större klimatansvar.

– Förutom att slå alla tidigare säljrekord hoppas vi kunna inspirera fler partners på Way Out West att ta ansvar för sitt klimatavtryck under festivalen. Och självklart vill vi få festivalbesökaren att fundera över sin egen inverkan när de äter en klimatpositiv burgare från MAX, säger Christoffer Bergfors.


Anton Hysén firar Pride på The Winery Hotel

Vin Drömmer du om att bli serverad ett glas iskallt rosévin…
20 Jul, 2018

Konsten tar ännu mer plats runt Brunkebergstorg

Övrigt Det är inte bara konst- och designhotellet At Six som…
20 Jul, 2018

Stor uppslutning i Sverige för bönderna

Övrigt Sveriges befolkning ställer solidariskt upp för bönderna i den svåra…
13 Jul, 2018

MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en…
12 Jul, 2018

Busnel Calvados vald till "World´s best calvados of the year"

Whisky och Bourbon Busnel Calvados fick nu utmärkelsen World’s Best Calvados of the…
12 Jul, 2018

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Vin Den etikett som Anton Hysén designat tillsammans med Jan Söder…
12 Jul, 2018

Château Mangot i hyllade årgången 2015 hos Winefinder, 93p

Vin I WInefinders lager finns nu detta Bordeauxvin från Saint-Emilion, i…
12 Jul, 2018

Säkra tips för att lyckas med matlagning utomhus i sommar

Övrigt Tillagning av mat utomhus under sommaren är trevligt och lockar…
11 Jul, 2018

Ölen som ska förena världen

Vin Fotbolls-VM är ett av de sportevenemang som attraherar mest uppmärksamhet…
11 Jul, 2018

Två årgångsbyten väntar för Chateau Musar

Vin Under sommaren sker ett årgångsbyte av Chateau Musar för att…
11 Jul, 2018

Absolut Vodka tar över Berns under EuroPride

Whisky och Bourbon Berns blir stans bästa Pride-tillhåll när EuroPride intar Stockholm i…
10 Jul, 2018

För dig som vet vad du inte vill äta

Mat och Restaurang Har du svårt att hitta recept som passar familjens matallergier?…
10 Jul, 2018

Rekordökning av resor till Karibien

Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på…
10 Jul, 2018

95-poängs riesling från Österrike hos Winefinder

Vin Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018. Müllers vingård Silberbichl…
10 Jul, 2018

Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest…
10 Jul, 2018

Nyhet - MYTH Sparkling

Vin Den 9 juli lanseras MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt…
9 Jul, 2018

Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Övrigt ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten…
9 Jul, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Mat och Restaurang Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför…
9 Jul, 2018

Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten…
9 Jul, 2018

Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen

Övrigt Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för…
9 Jul, 2018
Artikelarkivet