Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang McVitie’s lanserar Digestives med 30 procent lägre sockerhalt

McVitie’s lanserar Digestives med 30 procent lägre sockerhalt

av Livets Goda

McVitie’s utökar nu sitt sortiment av krispiga Digestives med en ny mer hälsosam variant som innehåller hela 30 procent mindre socker och 50 procent mer fibrer än orginalet. Nyheten passar perfekt för den som föredrar ett mer hälsosamt alternativ men samtidigt inte vill kompromissa med smaken.

Över 50 procent av svenska konsumenter förknippar en hälsoamt kost med att äta mindre socker*.  För att möta kundernas efterfrågan har McVitie’s vidareutvecklat det ikoniska Digestive-kexet och lanserar nu Digestives med 30 procent lägre sockerhalt och 50 procent mer fibrer.

Nu breddar vi vårt sortiment för att göra det lättare för våra kunder som vill unna sig ett gott snack men gärna väljer ett mer hälsosamt alternativ. Kexen är som orginalet krispigt bakade med en touch av salt, och har en perfekt balans mellan textur och smak, säger Anja Schmeling, Marketing Manager, pladis Global.

Nya Digestives 30% less sugar innehåller 8,9 gram socker per 100 gram, jämfört med orginalet som innehåller 15,1 gram socker per 100 gram.

Tillgänglighet och pris

McVitie´s Digestives 30% less sugar finns tillgänglig från vecka 7 på ICA och COOP. Rekommenderat cirkapris per förpackning, 300 gram: 17,90 kronor.

RELATERAD LÄSNING