Hem Whisky & Bourbon Livets Goda provar: Meantime Brewing Company

Livets Goda provar: Meantime Brewing Company

av Livets Goda

Greenwich-bryggeriet Meantime i Londons östra delar är mångt och mycket en framgångssaga signerad av grundaren Alastair Hook. Idag är man en del av Asahi Breweries men fortsätter verka som ett hantverksbryggeri där inte minst öl av typen Session står högt i kurs. Dessutom arbetar Meantime ofta med inhemska grödor där malten hämtas från East Anglia och humle från Kent.  

London Lager

art.nr. 51150, 330 ml, 4,5%, 14,90 kr, 89 p
Krämig lager med stort fokus på maltkänslan som skänker brödighet, fin citrus, honung och en touch gräsighet. Smeksam kolsyra, rondör i malten och ett fräsch citrusavslut. Förvänta dig ingen smakexplosion men däremot en ytterst välgjord och klassisk lager på enkom engelska ingredienser.

London Pale Ale

art.nr. 51147, 330 ml, 4,3%, 15,90 kr, 88 p
Brittisk och amerikansk humle möts i denna karamelligt knäckiga öl där apelsin, örter och gräsighet får sällskap av honung och aprikos i uppfriskande lätt och torr stil där det maltiga får fint utrymme.

Anytime IPA

art.nr. 51148, 330 ml, 4,7%, 15,90 kr, 88 p
En session-IPA som tonar ner barrskogskänslan och i stället bjuder på halm, aprikos och örtighet. Visst finns det en lätt tropisk nyans men det är diskret och likaså humlen arbetar i det tysta även om den gör sig väl hörd i det örtiga avslutet. En IPA du gärna tar en till av.

Meantimes öl på Systembolaget finner man här >>>

RELATERAD LÄSNING