1

Medalj till Jaguara Premium Dark Rum vid International Wine and Spirit Competition

Nyligen tillkännagavs resultatet i världens främsta branschtävling inom vin- och sprit, International Wine and Spirit Competition som ägde rum i London. Jaguara Premium Dark Rum från Guyana förärades med en bronsmedalj och var den enda produkt med det ursprunget som vann en medalj.  

International Wine and Spirit Competition grundades 1969 av kemisten Anton Massel och har sedan dess årligen utsett världens främsta vin- och spritsorter. Tävlingen är ansedd världen över och ambitionen är då som nu att belöna och ge erkännande till de allra bästa vin- och spritdryckerna i världen.  I år hade mästerskapet drygt 240 deltagande romprodukter från hela världen. Alla produkter har provats blint av erkända jurymedlemmar som gett sina individuella omdömen som sedan legat till grund för deras gemensamma bedömning. Jaguara Premium Dark Rum vann en bronsmedalj och var den enda rom från Guyana som lyckades med bedriften att få en medalj.

-Att vinna en medalj för Jaguara Premium Dark Rum i den här ansedda tävlingen är väldigt hedrande och samtidigt överväldigande.  Jag är mycket stolt över det här priset då det är ett kvitto på det hårda arbete som ligger bakom framtagandet av produkten. Samtidigt är det ett bevis på att rommen håller en väldigt hög kvalitet, säger Daniel Henriksson, Master Blender på Umida Group AB. Vår ambition med produkten är att utmana den annars så traditionella romindustin, fortsätter han.

Jaguara Premium Dark Rum lanserades tidigare i år i systembolagets fasta sortiment. Ursprungslandet Guyana i nordöstra Sydamerika har lång tradition av romtillverkning och det är dess landskapsdjur jaguaren som gett namn till den här produkten.

Inspiration – Cocktails:

East India Negroni

6 cl Jaguara Premium Dark Rum
1 cl Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez sherry
1 cl Dry Sack sherry
2 cl Campari

Rör med is, sila upp i tumblerglas med en stor iskub. Garnera med apelsinskal, antingen torkat eller som skal-twist.

Aged Honey Daiquiri

6 cl Jaguara Premium Dark Rum
4 cl flytande honung, gärna med toner av apelsinblom eller akacia.
1,5 cl färskpressad limejuice
1,5 cl sodavatten

Börja med att röra rom och honung i shakern tills honungen löst sig. Lägg till limejuice och vatten och skaka sedan med is. Sila upp i martiniglas och garnera med en limeklyfta.

Air Mail

3 cl Jaguara Premium Dark Rum
1,5 cl färsk limejuice
1,5 cl honungsirap gjord på proportionerna 3:2 honung och vatten
5 cl mousserande vin, inte för torrt.

Skaka rom, lime och honungssirap med is, sila av i högt glas och toppa med vinet.

Jaguara Premium Dark Rum

Ursprung: Guyana
Artikelnr: 35501
Volym: 700 ml
Pris: 449 kr
Alkoholhalt: 45%