Medelhavsmaten tar plats på Circle K

Livets Goda 11 Sep, 2019
Mat och Restaurang Nu leder nya vägar till sund medelhavsmat. Vecka 38 landar ett unikt sortiment med portionsförpackad, italiensk medelhavsmat från Zeta på ett hundratal Circle K-stationer i landet. -Det är perfekt mat för alla som vill äta gott och fräscht även i farten. Tillsammans med Circle K har vi förädlat klassiker ur Medelhavsköket så att de passar som mellanmål, lättare lunch eller som snack, berättar Per Nilsson, affärsutvecklare på familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.

Svenskarna är mer i farten är någonsin. Det gör att även mycket mat äts på språng. Den maten ska givetvis också smaka gott, men bör även vara bra och näringsriktig för både kroppen och knoppen.

-Medelhavsmaten är sedan länge väl dokumenterad i olika studier och känd som ett bra matmönster. Därför känns det extra roligt att i samarbete med Circle K, som är i framkant vad det gäller erbjudanden för folk i farten, göra den tillgänglig på en mer oväntad arena – bensinstationen, säger Per Nilsson.

Både sunt och fräscht
I nuläget finns ett tiotal produkter i konceptet ”Zeta the Perfect Snack”: tapenade, hummus, rostad paprika- och fetaostspread, som passar utmärkt med grissini eller filoncini, brödpinnar med rosmarinsmak. Sortimentet rymmer även oliver, prosciutto, salami samt två olika sorters sallader. Allt passar tillsammans och går att kombinera som man vill till mellanmål, lättare lunch eller varför inte fredagsmys.

-Vi erbjuder moderna och spännande smaker för alla som vill att maten ska vara lätt och enkel att ta med men ändå fräsch. Våra produkter från Zeta, med hjärtat i den italienska medelhavsmaten, kommer att förnya och komplettera det traditionella utbudet på Circle Ks stationer på bästa sätt. Om kunderna gillar det, kommer konceptet förmodligen att utökas med ännu mer härlig medelhavsmat, berättar Per Nilsson, affärsutvecklare på Di Luca & Di Luca.


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet