Hem Vinvärlden Michael Nyqvist lanserar vin – Cin Cin Chianti

Michael Nyqvist lanserar vin – Cin Cin Chianti

av Livets Goda

”Jag kommer från familjen Lo Cicero, en gammal vinfamilj i Palermo på Sicilien. Här växte druvorna på de soldränkta kullarna för att sedan buteljeras under vårt familjenamn. Farfar Cesari trampade sitt vin, provsmakade sin aperitif och förälskade sig i Francesca, min farmor. Med tiden blev farmor en väl ansedd sommelier och hon drev under många år en välbesökt cantina. Allt var frid och fröjd tills farfar gjorde sig ovän med maffian och tvingades bosätta sig i Casablanca. Min egen far, Marcello, återvände i vuxen ålder till Italien för att bli farmaceut i Toscana. Med sin känsliga apotekarnäsa har han sökt upp små, kvalitetsmedvetna vingårdar och alltid haft mycket precisa omdömen. Jag har gått i hans fotspår och äntligen förekommit honom då jag hittat vingården med den i mitt tycke allra bästa Chiantin. Ett vin som redan vid korköppningen ger doftassociationer till La Cucina Rustica, det toscanska kök som med sina mustiga, solkryddade smaker kräver sin Chianti. Nu för jag arvet vidare och serverar stolt Cin Cin Chianti, ett vin mina förfäder skulle älskat! Min dotter Ellen har designat etiketten vilken för tankarna till filmaffischer från Cinecittàs guldålder och Bergmans fyrtiotalsfilmer. Familjens traditioner lever vidare. Så, enligt Lorezo de Medicis motto, denne Toskanska renässansfurste: ”Festina lente…” – Skynda långsamt…, … och njut.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING