Michael Urquhart tar adjö med Whisky Maker&#39s Dinner

Gordon & MacPhails Michael Urquhart är en av den nutida maltwhisky-erans mest betydelsefulla personer. Under hans tid som ansvarig för familjeföretaget har världens intresse för single malt vuxit till en folkrörelse. Det Michael Urquhart och hans familj drömt om och arbetat för sedan slutet av 1800-talet har under Michaels tid blivit verklighet. Nu är det dags för denne legendar att tacka för sig och med ålderns rätt stiga åt sidan för nya visionärer. Michael Urquhart är en sann Sverigevän och i samband med sitt sista officiella besök till importören Symposion vill han tacka för alla år av samarbete, trevliga möten och oförglömliga provningar genom att bjuda in till en grandios avskedsmiddag som du har chansen att vara med på. Onsdagen den 24 september är du välkommen att uppleva hur hovtraktören Stefano Catenacci och hans kockar tolkar en whiskymiddag till Michael Urquharts ära. Naturligtvis kommer Michael att berätta om sina många år i familjens företag och under Operakällarens kristallkronor tar han dig med på en smakfull whiskyresa genom fem decennier. Det blir en Grand Finale i världsklass. KVÄLLENS MENY Amuse-bouche Teaninich 2006 Connoisseur´s Choice, 46% * Saltmarinerad makrill med rökta ostron, auberginkräm och whiskyvinägrett Benromach 10 years old, 43% * Grillad vaktel med bakat äpple, kantareller och whiskysås Linkwood 15 years old, 43% & Tormore 1999, 58% * Roquefort med picklade kantareller, inlagd gulbeta och ”Caol Ila-reduction” Caol Ila 1994 Symposion 20th Anniversary, 46% * Whiskyflamberade päron med chokladsmulor och espressoglass Macallan 1994 Speymalt, 43% * Kaffe och små frestelser Strahisla 1965 Rare Vintage, 43% Highland Park 1988 MacPhail´s Collection, 43% Port Ellen 1979 Rare Old, 46% Du bokar plats genom att skicka anmälan till matsal@operakallaren.se eller ringa Operakällaren på telefon 08-676 58 01. Antalet platser är begränsat. Din anmälan vill vi ha senast den 19 september. Var: Operakällaren, Stockholm När: Onsdagen 24 september, kl 19.00 Pris inklusive middag och provning: 1150 kr Klädsel: Kavaj