Michelinguiden presenterar ny thailändsk version med Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019

Livets Goda 26 Jun, 2018
Mat och Restaurang Foodieresenärer jublade när Bangkoks Michelinguide lanserades i december 2017. Thailändska Turistbyrån kan nu med nöje meddela att en ny Michelinguide kommer att lanseras för Bangkok och de två sydliga provinserna Phuket och Phang Nga senare i år. Erkännandet är ytterligare bevis på det rika arv och de högkvalitativa gastronomiska upplevelserna landet har att erbjuda samt den höga nivån av matlagning som få andra länder kan matcha

Michelinguiden hjälper matälskande resenärer att hitta vägen till restaurangpärlor och matupplevelser över hela världen. Förra året kunde Thailändska Turistbyrån med glädje meddela att Bangkok hade fått sin egen Michelinguide. I slutet av 2018 kommer en ny uppdaterad version att släppas för Bangkok, Phuket och Phang Nga. Thailändsk mat har alltid varit en av de internationellt erkända och mest älskade delarna i den thailändska kulturen och gastronomiturismen har blivit allt viktigare för resenärer när de väljer destinationer att besöka. Tillägget av de två sydliga provinserna är välkommet för både framtida resenärer och bosatta i Thailand.

Thailändska Turistbyrån är mycket stolt över att tillkännage den kommande utgåvan av Michelinguiden för Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019. Erkännandet från Guide Michelin kommer ytterligare stärka Thailand som en världsomspännande matdestination som årligen välkomnar flera hundra tusen besökare. De kommer för att njuta av den rika kulturen av gastronomi, konst och hantverk, storstadsmetropoler och fängslande natur – allt genom den genuina thailändska livsstilen, säger Pakkanan Winijchai, direktör Thailändska Turistbyrån Stockholm och de nordiska och baltiska länderna.

Förutom restauranger kommer guideboken även innehålla rekommendationer på boenden i centrala delar av Bangkok och provinser i närheten. Även om matlagningskonsten, användningen av kryddor och olika regionala rätter varierar i Thailand är standarden konsekvent hög, med färska råvaror och ett öga för detaljer. Michelinguiden kommer att lanseras i ett tvåspråkigt format på thailändska och engelska som den tidigare versionen för Bangkok, i både tryckt och digital version.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet