Hem Mat & Restaurang Michelinguiden presenterar ny thailändsk version med Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019

Michelinguiden presenterar ny thailändsk version med Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019

av Livets Goda

Michelinguiden hjälper matälskande resenärer att hitta vägen till restaurangpärlor och matupplevelser över hela världen. Förra året kunde Thailändska Turistbyrån med glädje meddela att Bangkok hade fått sin egen Michelinguide. I slutet av 2018 kommer en ny uppdaterad version att släppas för Bangkok, Phuket och Phang Nga. Thailändsk mat har alltid varit en av de internationellt erkända och mest älskade delarna i den thailändska kulturen och gastronomiturismen har blivit allt viktigare för resenärer när de väljer destinationer att besöka. Tillägget av de två sydliga provinserna är välkommet för både framtida resenärer och bosatta i Thailand.

– Thailändska Turistbyrån är mycket stolt över att tillkännage den kommande utgåvan av Michelinguiden för Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019. Erkännandet från Guide Michelin kommer ytterligare stärka Thailand som en världsomspännande matdestination som årligen välkomnar flera hundra tusen besökare. De kommer för att njuta av den rika kulturen av gastronomi, konst och hantverk, storstadsmetropoler och fängslande natur – allt genom den genuina thailändska livsstilen, säger Pakkanan Winijchai, direktör Thailändska Turistbyrån Stockholm och de nordiska och baltiska länderna.

Förutom restauranger kommer guideboken även innehålla rekommendationer på boenden i centrala delar av Bangkok och provinser i närheten. Även om matlagningskonsten, användningen av kryddor och olika regionala rätter varierar i Thailand är standarden konsekvent hög, med färska råvaror och ett öga för detaljer. Michelinguiden kommer att lanseras i ett tvåspråkigt format på thailändska och engelska som den tidigare versionen för Bangkok, i både tryckt och digital version.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING