Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är det lyx. Det är ett litet land till ytan, närmare bestämt världens näst minsta (bara Vatikanstaten är mindre), men livsnjutarstämpeln är stor. Här finns allt från det underbara medelhavet till ett av världens kändaste kasinon. Dessutom en hel del Michelinrestauranger.

Artikeln är i samarbete med casinosverige

Monaco är till ytan blott två kvadratkilometer stort (Öland är 1 347 km2). Trots detta är det många som årligen reser hit för att få sig en alldeles unik upplevelse. Monaco har nämligen blivit synonymt med lyx och elegans, vilket kanske inte är så svårt att förstå. Landets historia sträcker sig tillbaka till 2 500 år och har sedan dess haft en stämpel av att vara ett slags paradis, mycket tack vare den vackra naturen och klimatet.

I vår moderna tid är Monaco känt för sin lyx. Något som stärktes av att Hollywoodstjärnan Grace Kelly, känd för sin skönhet, blev landets furstinna år 1956. Redan 1858 öppnades också här det lyxiga kasinot, Monte Carlo Casino, som idag är ett av världens mest kända. Under åren har också ett stort antal Michelinrestauranger öppnat. Trots landets ringa yta, finns här 16 stycken.

La Marée

La Marée har för sin goda och prisvärda mat (29-120 €) tilldelats en Micheline-stjärna. Matkritikerna framhåller också restaurangens vinlista som utmärkande. Som namnet indikerar är det rätter med huvudsakliga ingredienser från havet som serveras här. Perfekt alternativ för fisk- och skaldjursälskaren.

Joël Robuchon Monte-Carlo

Joël Robuchon är en av alla de Michelinrestauranger i Monaco som har gjort sig förtjänt av två stjärnor. Kvalitén är givetvis högre, men så är även priserna (62-220 €). I Micheline-guiden kan vi läsa att hela restaurangen utstrålar excellens och att precisionen i Christophe Cussacs maträtter är rakt av otrolig. En unik upplevelse.

Le Louis XV - Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris

Det var på denna trestjärniga Micheline-restaurang som den berömde kocken Alain Ducasse arbetade fram sin stil. En exakt och mästerlig kulinarisk konst. Här kan besökaren räkna med en livsförändrande matupplevelse. Och priset ligger också därefter (240-360€).

Eftersom Monaco är så pass minimalt till ytan kan dessa restaurangbesök problemfritt kombineras med ett efterföljande besök på landets, redan nämnda, legendariska kasino Monte Carlo Casino. Här är det samma lyx som gäller och likt restaurangerna, ligger prisnivån på därefter. Den som förväntar sig att skatteparadiset Monaco, ska vara en ekonomisk semester, kommer med andra ord att bli förvånad.

Om ett kasinobesök känns attraktivt men budgeten inte finns till, går det istället utmärkt att besöka svenska casinon direkt via mobilen, från exempelvis stranden eller hotellrummet. Hos dessa aktörer är prisnivån avsevärt lägre. Exempelvis finns det de spel som inte kostar mer än en krona i insats.

En annan fördel är de stora spelutbuden. På dagens moderna internetkasinon finns alla de klassiska spelen, så som poker, roulette, blackjack och craps. Men också många videoslots med modern grafik och spelkänsla. Den enarmade banditen har utvecklats något otroligt och påminner idag mer om datorspel.

Att Monaco har blivit helig mark för livsnjutare är kanske inte så konstigt. Här finns massor av fantastiska restauranger och lyxig underhållning. Och då har man inte ens nämnt den uppseendeväckande kuststräckan. Den som har möjlighet att spela på landets legendariska kasino, kommer att få en speciell upplevelse, men det finns också goda möjligheter för den mer ekonomiske besökaren.


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet