Hem Whisky & Bourbon Michter’s 10 Years Old Straight Rye – Get it!

Michter’s 10 Years Old Straight Rye – Get it!

av Livets Goda

Michter´s US1 Toasted Barrel Finish Bourbon 45,7% (Nr 40626, 979 kr) är Michter’s US1 Kentucky Straight Bourbon som lagras i ny amerikansk ek men som här även fått en lagringstid i en gång använda och rostade, men ej förkolnade fat. Superläckra vaniljbrända karamelliserade päron och äppeltoner i nosen och en kryddtorr sötma med lätt nötighet sprider sig skönt i gom. De rostade faten ger en borstad elegant karaktär och vi får en kraft med intensiv transparens. Så läckert, så bra. 180 flaskor finns att tillgå.

Den starkt limiterade Michter´s 10 YO Single Barrel Kentucky Straight Rye 46,4% (nr 40625, 1899 kr) som efter tre års frånvaro på marknaden återigen släpptes 2014 och nu når Sverige är närapå bourbonmagi. Ny, bränd amerikansk ek och
sanslöst rik, fyllig, torrt kryddig och lätt nötig i tofféecharmandes sötman. Vita och nya eken i faten ger slimmad stram hint och karamellcitrus av orange slag ger andhål i det elegant intensiva. Hutlös längd och överlag en listig och underbar jäkel det här. Importören har i ett sällsynt fall lyckas få hit ”hela” 120 buteljer som lanseras på fredag till svenska konsumenter. Get it!

Cask Sweden är importör.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING