Hem Vintips Michter´s Barrel Strength Toasted Barrel Finish Kentucky Straight Rye Whiskey, 53,3%

Michter´s Barrel Strength Toasted Barrel Finish Kentucky Straight Rye Whiskey, 53,3%

av Livets Goda

Vi kan stolt och exklusivt erbjuda er medlemmar i Livets Godas – & Whisky & Bourbons medlemsklubb möjligheten att komma över en hårt allokerad, eftertraktad och limiterad utgåva från Michter´s Distillery.

Michter´s Barrel Strength Toasted Barrel Finish Kentucky Straight Rye Whiskey, 53,3%
Barrel No: L20G1681 (72 flaskor tillgängligt, 1 599 kr)

Efter åratal av byggande och renovering öppnade Michter´s sitt Fort Nelson Distillery på Louisvilles Whiskey Row för några år sedan. Destilleriet har öppet fem dagar i veckan och välkomnar besökare som introduceras i whiskeyframställningsprocessen med en 550-gallons (2 082 liter) pot still från det ursprungliga Michter’s Distillery i Pennsylvania.

Förutom Fort Nelson har Michter’s två andra platser i Kentucky: flaggskeppsdestilleriet i Shively som har en årlig kapacitet på 1 miljon gallon (cirka 3,8 miljoner liter) och en 59 hektar stor gård i Springfield, där spannmål odlas och där företaget har byggt lagerhus.

Hur beställer jag?

Maila till info@livetsgoda.se och rubricera mailet ”Michter´s Toasted” och hur många buteljer ni önskar beställa, så returnerar vi mailet med gällande artikelnummer på Systembolaget.

Artikelnumret på SB är dolt och det går endast att hitta whiskeyn genom att uppge det fullständiga artikelnumret vid beställning på Systembolagets hemsida.

Michter´s

Chefredaktör Anders Enquist om;

Michter´s Barrel Strength Toasted Barrel Finish Kentucky Straight Rye Whiskey, 53,3%

Barrel No: L20G1681 / 72 flaskor tillgängligt, 1 599 kr / 97
Efter att rågdestillatet nått full mognad i handplockade, förkolnade fat så väljer man ut ett Michter’s US*1 Single Barrel Kentucky Straight Rye fat och ger en slutlagring i helt nya, okolade fat som getts en önskad rostning, innan whiskeyn buteljeras vid fatstyrka. Vi har inledningsvis en markerande fatkryddighet som integreras ursnyggt efterhand. Vanilj och toffée kryper in under skinnet i en betagande karamelliserad fruktighet. Vågskålen mellan sötma, kryddighet och eldighet befinner sig i harmoni och det är svidande eleganta krafter i görningen. Det är kort och gott; Michter´s.

Livets Godas Vin-& whiskyklubb
Livets Godas medlemsklubb erbjuder kontinuerligt mycket bra och exklusiva erbjudanden och vinprovningar, liksom andra vinifierade erbjudanden, så ett medlemskap kan bana intressanta vägar till mer av livets goda. Detta erbjudande sker i samarbete med den svenska importören Moestue & Cask och producenten Michter´s. Vi påpekar även igen att Livets Goda inte har några vinstintressen i våra erbjudanden.

Vill du kostnadsfritt bli medlem i Vinklubben skickar du ett e-mail till info@livetsgoda.se med rubricering ”Vinklubben”.

RELATERAD LÄSNING