Hem Whisky & Bourbon Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon – det underbara insteget

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon – det underbara insteget

av Livets Goda

Michter’s US*1: När Livets Goda nu rankar Michter´s som 2023 års bästa bourbon alla kategorier – förlåt Pappy, men ni kom tvåa denna gång – är det inte märkligt. Michter´s sitter på en sagolik lineup av bourbon.    

Ingen nyhet förvisso att Michter´s lirar i topp av den högsta bourbonserien, i oktober i förra året utnämndes destilleriet till ”World’s Most Admired Whiskey” av Drinks International. Det är den första amerikanska whiskeyn någonsin att få branschens högsta hedersutmärkelse.
Michter´s står starkare än någonsin, precis som den nya batchen av Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon som är en bra, prissnäll ingång till destilleriets bourbonvärld.

Michter’s US*1

Michter’s US*1

Chefredaktör Anders Enquist om Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon 45,7%

Ska vi fånga essensen av vad Michter´s bourbon bland många saker handlar om, så är kanske det största egenskapen att vara hårdkokt och sensitiv på samma gång. Tänk er en machoman, som samtidigt sitter och pratar innerligt om känslor och blottar sig själv.

Det ligger således alltid elegans och känselhorn i Michter´s råstyrka, som fångas in med detta ”insteg”. Det vilar alltid något friskt i smällkaramellen som skapar en egen, nobel hållning. Det blir aldrig brutalt, men det blir ”jävlar anamma”, med stil och klass och med ett mörkt och dominant temperament som gör att vi vill bli… dominerade.
Samtidigt i detta Michter´s sprids en ljust brinnande låga, fyllig, rik och silkig kraft i gomtextur med snygg kurva som leder oss in i djupet av hjärtat. Som honung, fudge och luftig, ljus sirap i sötman med djup och karamelliserad fruktrikedom med supermogna äppeltoner, viol och salviapenslad citrus. Faten visar sina träiga muskler, kryddar och ger allt som bör och ska ges, med en stor finkänslighet som ger en finess med vinösa tanninantydningar.
I finish, fina torrsöta tobaksluftade cedertoner som tar god tid på sig innan dörren stängs, för den här gången.

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon är just nu bourbonvärldens mest attraherande insteg sett till pris, känsla och upplevelse.

95p

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon
Nr 587 (700 ml) 45,7%, 656 kr
Kentucky, USA

Denna bourbon finner man på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING