1

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon – gudomligt smakfull

Efter åratal av byggande och renovering öppnade Michter´s sitt Fort Nelson Distillery på Louisvilles Whisky Row för ett par år sedan. Destilleriet har, i icke Corona tider, öppet fem dagar i veckan och välkomnar besökare som introduceras i whiskyframställningsprocessen med en 550-gallons (2 082 liter) pot still från det ursprungliga Michter’s Distillery i Pennsylvania.

Förutom Fort Nelson har Michter’s två andra platser i Kentucky: flaggskeppsdestilleriet i Shively som har en årlig kapacitet på 1 miljon gallon (cirka 3,8 miljoner liter) och en 59 hektar stor gård i Springfield, där spannmål odlas och där företaget har byggt och bygger lagerhus. Michter´s står starkare än någonsin tidigare.

Whisky & Bourbons Chefredaktör Anders Enquist om Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon

Ny batch och påfyllt importörslager av denna prismässigt, och gudomliga, instegsbourbon i Michter´s värld. Man håller sig trofast till vit amerikansk nyek i faten som rostas och förkolnas i olika nivåer, liksom whiskeyindränkta bourbonfat. Temperamentet är mörkt och dominant men med vitala drag och elegant vinöst i den smekande råstyrkan. Fin krydda och nötigt honungslierad och karamelliserad fudge och vaniljsötma sätter första tonerna i en djup fruktrikedom med sublimt mejslad supermogna äppel- och körsbärstoner liksom citrus och marmeladzest ådra. Aningens örtsmekt viol ligger och drar i djupet också. Faten har ett ödmjukt och elegant sinne i urkraften och en fyllig och rik värme sprider sig i gom med snygg kurva som leder oss in i djupet av avslutets hjärtat med torra tobakspenslade cedertoner.

Det är gudomligt smakfullt och en lika gudomligt god bourbon!

95 poäng

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon
Nr 587 (700 ml) 45,7%, 579 kr
Kentucky, USA

Servering:
Sval, med eller utan is i ett brett glas.

Bourbonen finner man på Systembolaget HÄR >>>