Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Livets Goda 20 Jun, 2019
Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019 att dela med sig av varsitt enkelt favoritrecept, samt ett riktigt smart kocktips. Först ut är Daniel Müllern, Unilever Food Solutions. Han lagar sitt favoritrecept med sill lagom till midsommarhelgen, och tipsar om hur du gör ett riktigt bra brynt smör.

Oklassisk lerpottasill
Daniel Müllern, finalist Årets Kock 2019
4 personer

Ingredienser:

  • 300 g matjessillfiléer
  • 4 kokta, skalade ägg (7 minuters)
  • 8 st kokta färskpotatisar
  • 1 st finhackad bananschalottenlök
  • 50 g normalsaltat smör
  • 2 msk skuren gräslök
  • 2 msk grovt skuren dill
  • 30 g pepparrot
  • nymald svartpeppar

Gör såhär:
Skiva potatisen, grovhacka äggen och skär sillen i cirka 1 cm skivor. Bryn smöret - vispa hela tiden - tills det tystnar och luktar hasselnöt.

Varva sill, potatis och ägg tillsammans med schalottenlöken i en serveringsskål. Toppa med örter, nyriven pepparrot och lite svartpeppar. Avsluta med att slå över det brynta smöret.

Glad Midsommar!


Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet