Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Livets Goda 20 Jun, 2019
Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019 att dela med sig av varsitt enkelt favoritrecept, samt ett riktigt smart kocktips. Först ut är Daniel Müllern, Unilever Food Solutions. Han lagar sitt favoritrecept med sill lagom till midsommarhelgen, och tipsar om hur du gör ett riktigt bra brynt smör.

Oklassisk lerpottasill
Daniel Müllern, finalist Årets Kock 2019
4 personer

Ingredienser:

  • 300 g matjessillfiléer
  • 4 kokta, skalade ägg (7 minuters)
  • 8 st kokta färskpotatisar
  • 1 st finhackad bananschalottenlök
  • 50 g normalsaltat smör
  • 2 msk skuren gräslök
  • 2 msk grovt skuren dill
  • 30 g pepparrot
  • nymald svartpeppar

Gör såhär:
Skiva potatisen, grovhacka äggen och skär sillen i cirka 1 cm skivor. Bryn smöret - vispa hela tiden - tills det tystnar och luktar hasselnöt.

Varva sill, potatis och ägg tillsammans med schalottenlöken i en serveringsskål. Toppa med örter, nyriven pepparrot och lite svartpeppar. Avsluta med att slå över det brynta smöret.

Glad Midsommar!


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet