Hem Mat & Restaurang Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

av Livets Goda

Oklassisk lerpottasill
Daniel Müllern, finalist Årets Kock 2019
4 personer

Ingredienser:

  • 300 g matjessillfiléer
  • 4 kokta, skalade ägg (7 minuters)
  • 8 st kokta färskpotatisar
  • 1 st finhackad bananschalottenlök
  • 50 g normalsaltat smör
  • 2 msk skuren gräslök
  • 2 msk grovt skuren dill
  • 30 g pepparrot
  • nymald svartpeppar

Gör såhär:
Skiva potatisen, grovhacka äggen och skär sillen i cirka 1 cm skivor. Bryn smöret – vispa hela tiden – tills det tystnar och luktar hasselnöt.

Varva sill, potatis och ägg tillsammans med schalottenlöken i en serveringsskål. Toppa med örter, nyriven pepparrot och lite svartpeppar. Avsluta med att slå över det brynta smöret.

Glad Midsommar!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING