Midsommarinspiration med Cointreau

Livets Goda 17 Jun, 2019
Whisky och Bourbon Likt Coca Cola, så är bröderna Cointreaus gamla 1800-tals recept till denna apelsinlikör en lika välbevarad hemlighet. Idag är Cointreau en del av den franska folksjälen och en omistlig klassiker på krogar och barer över hela världen. Inför den kommande storhelgen så bjuder vi här på lite drinkinspiration med bas i Cointreau, och så har vi provat nyheten - Cointreau Blood Orange

Cointreau skapades 1875 av Eduardo Cointreau, son till grundaren Eduardo-Jean Cointreau. Så snart som tre år senare fick den nya likören en guldmedalj vid världsutställningen i Paris och berömmelsen tog fart. I dag säljs Cointreau till nästan samtliga världens länder och långt över 95 procent av produktionen exporteras. Cointreau finns på Systembolaget (art.nr 609) som såväl hel- som halvflaska och kostar 309 respektive 179 kr.

Cointreau Blood Orange, 90 LGP
(Nr 85901, 500 ml, 264 kr
Tydlig blodapelsin tillsammans med lagerblad, kryddnejlika och apelsinskal med syrligt avtryck. Även om mellanspelet är naturligt söt, så är avslutet torrt och fint. Ett riktigt fint tillskott som vi går igång på och här
kan den fantasifulle hitta på många goda drinkkombinationer, eller servera rent i ett glas med isbitar! Gott och lyckat!

Drinkinspiration

Margarita
Ingredienser
2 cl Cointreau
4 cl tequila
2 cl limejuice
Salt
Is

Så gör du
Kyl ett cocktailglas och fukta därefter glasets kant med en limeklyfta. Häll upp salt på ett fat och vänd glaset så att kanten blir saltad. Häll cointreau, tequila och limejuice tillsammans med is i en shaker och skaka väl. Sila av.

Cointreau Fizz

5 cl Cointreau
Limejuice från en halv lime
Krossad is
Sodavatten
Jordgubbar efter smak

Så gör du:
Muddla jordgubbar i ett glas. Häll i 5 cl Cointreau och addera juice från en halv lime. Tillsätt därefter krossad is och toppa med sodavatten.

Cointreau Punch

10 cl Cointreau
75 cl torrt vitt vin
33 cl mineralvatten
1 äpple
1 persika
Jordgubbar efter smak
1 kanelstång
Is

Så gör du:
Häll Cointreau och det vita vinet i en kanna. Skiva äpplet och persikan i tunna skivor och dela jordgubbarna på mitten, lägg dem därefter i kannan tillsammans med kanelstången. Låt det stå i kylen cirka en timme och tillsätt därefter mineralvatten och massa is.

Cointreau finner ni på Systembolaget här >>


Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet