Midsommarlyx och porlande kärlek i butelj

Livets Goda 19 Jun, 2019
Vin För Charles Heidsieck är deras prioritet att producera kvalitativa multi-vintage champagner. Huset har avstått från att lansera flera toppårgångar, som exempelvis årgång 2002, för att hålla dessa viner till Brut Réserve. Denna cuvée består alltid av 40 procent reserv vin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år, där den äldsta beståndsdelen består av vin från den legendariska årgången 1996. Basårgången i vinet byttes i början av året och de 60 procenten i vinet består nu av årgång 2012.

Med midsommar kort i sikte så vill vi härmed passa på (som alltid) att skänka lite kvalitativ inspiration i form av den innerliga champagnen; Charles Heidsieck Brut Réserve.

Så här tycker Chefredaktör Anders Enquist om Charles Heidsieck Brut Réserve

Jag tror, eller faktiskt anser, att i fråga om lyxig, elegant, förträfflig och smakfull champagne i en vad jag kallar lika smakfull och förträfflig demokratisk prisnivå, så är Charles Heidsieck Brut Réserve relativt outstanding just nu. Den bygger sin skönhet på i Champagne eminenta årgången 2012 och det är en riktigt solid och kvalitativ grund.

"...basårgången har gett champagnen en fenomenal sirlig spänst i strukturen..."

Den för champagnen typiska djupa och frodiga Charles Heidsieck frukten håller sitt underbara grepp, men basårgången har gett champagnen en fenomenal sirlig spänst i strukturen och finess med smekande krispig rondör som skapar just en skinande edge i den generösa och förföriska frukten, där en smörnötig brödighet spelar harmoniskt med hintar av ostronskal, citrus, ananas, äpple och kittlandes röda bär i bakgrunden. En snygg mineralisk hinna ligger självklart stadigt som - tillåt mig försöka vara lite fyndig - en klippa, och det visar sig så vackert i det silkigt uppstramade och eleganta avslutet.  

"Det blir precision med själfull och levande perfektion.  

Det blir charm med djup, det blir en substansfylld flirt, det blir fyllighet och virtuos elegans i samma andetag. Det blir mjukt souligt och edgie funk i samma hjärtslag. Det blir spirituellt jazzigt med melodisk, bitterljuv grund. Det blir precision med själfull och levande perfektion.  

Charles Heidsieck Brut Réserve är rakt igenom en porlande pärla som kommer att skina länge!

Pure love in a bottle!

94 poäng / Livets Goda

Charles Heidsieck Brut Réserve
Art.nr 77522, 459 kr
Champagne, Frankrike

Champagnen finns redan på hyllan i ca 76 Systembolagsbutiker, vilken som är din närmsta butik finner ni HÄR. Charles Heidsieck Brut Réserve kan naturligtvis också beställas till just din butik, vilket du kan göra HÄR.

Övrigt:
Under 2016 års “World Championship Champagne & Sparkling” vann Charles Heidsieck NV Brut Réserve kategorin ”Best Champagne NV Blend”. I den blindprovade juryn satt bland andra Tom Stevenson, Essi Avellan MW och Dr Tony Jordan, som är några av världens mest kända champagneexperter.


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet