Hem Mat & Restaurang Mikael Bergsten ny köksmästare på Mosebacke

Mikael Bergsten ny köksmästare på Mosebacke

av Livets Goda

I början av 2016 nyöppnade Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement med renoverad lokal och nytt matkoncept. I två år har man förfinat Mosebackes vegetariska à la carte-meny och idag slår restaurangen rekord i julbordsbokningar och fylls till brädden med gäster varje lunch- och brunchsittning.

– Vi är otroligt stolta över vad vi har lyckats åstadkomma med restaurangen på kort tid. Och att vi nu får välkomna Mikael Bergsten som köksmästare gör oss ännu mer peppade, säger Fredrik Bergman, Food & Beverage Manager på Södra Teatern.

I januari tar 37-åriga köksmästaren Mikael Bergsten sig an Södra Teaterns restaurang med nytt team och en matfilosofi som går hand i hand med Mosebacke Etablissements hållbarhetsarbete.

– Det känns så roligt och jag är supertaggad på att börja. Mosebacke är ju en institution. Nu ska vi bredda det vegetariska konceptet och utveckla restaurangen, säger Mikael Bergsten.

Han beskriver sig själv som noggrann – till och med pedantisk – ambitiös, social och glad i köket.

– Jag gillar klassisk matlagning med en twist. Det ska inte vara för komplicerat, men får gärna vara lekfullt. Gästen ska känna att vi har det roligt i köket.

Mosebacke Etablissements julbord serveras till och med den 22 december. Under mellandagarna är restaurangen stängd, men bjuder på nyårsafton in till skaldjursbonanza och fest till tidig morgon.

Mikael Bergsten har tidigare arbetat som köksmästare på;
Scandic Park
Stockholm Mässrestauranger
Scandic Hotel Hasselbacken
Swedbank HK
Hägerstalunds Wärdshus
Enzo’s

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING