1

Mikael Einarsson är Pontus Groups nya stjärnrekrytering

Bild: Mikael Einarsson Foto Eric Österlin

Mikael Einarsson är ett etablerat namn inom Stockholms restaurang- och krogvärld. Från och med med den 1 oktober 2017 tar han sig an den nya rollen inom Pontus Group som ansvarig för matkvaliteten, gästernas upplevelser samt utvecklingen av Pontus DNA och nya hållbara koncept. Pontus Frithiof kommer framöver bland annat fokusera på att utveckla de befintliga verksamheterna, arbeta med framtida projekt, gästernas upplevelser samt stärka personal- och företagskulturen.

– Det här är en drömrekrytering. Micke, som en stark kockprofil, fyller en otroligt viktig funktion då företagets DNA bygger kring mat. Hans gedigna erfarenheter, passion och fingertoppskänsla för kvalitet matchar vår filosofi och våra ambitioner. Dessutom är han mycket ödmjuk och driven, och kommer ta en självklar plats i vår ledningsgrupp, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Mikael har arbetat som kock i 20 år och har gjort sig ett välkänt namn i branschen. De senast 6,5 åren har han varit övergripande kökschef för restauranggruppen Leijontornet, som rymmer de välrenommerade restaurangerna DjuretRestaurang Flickan (tidigare Omakase Köttslöjd), SvinetPubologi och pop-up-restaurangen Leijontornet 12×8 samt barerna Tweed och The Burgundy. Mikael har även ett förflutet från Pontus in the Green House, där han arbetade som souschef under åren 2002-2003 och 2004-2005.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka och jag är mycket glad för förtroendet och möjligheten. Pontus Group står för god vällagad mat, kvalitet och hög service och det ska vi fortsätta med, men vi ska blicka framåt och ytterligare höja kvaliteten, och förhoppningsvis också skapa nya koncept och plattformar för att möta morgondagens gäster, säger Mikael Einarsson.

Mikaels arbetsområden i Pontus Group blir främst i de helägda verksamheterna: Catering by PontusAtelier 23Tidningshuset by PontusDeli by PontusBakery by Pontus och Pontus in the Air på Arlanda terminal 5 med BrasserieMonstroAmerican Express Lounge by Pontus och Take Off/Take Home. Men även för verksamheterna som drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest: MTR ExpressPontus in ParkPocket Solna samt de nya restaurangerna Pocket by Pontus i Arenastaden och Tekniska by Pontus på Tekniska museet, som öppnar den 21 augusti respektive 7 oktober.